Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

«Να φαίνονται καθαρά τα τραύματα» – Οι διάλογοι των τρομοκρατών πριν το χτύπημα

  Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2022

«Θέλω 40-50 νεκρούς» - Η συνομιλία του αρχηγού με τους δύο τρομοκράτες στην Αθήνα.

Πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα και «λουτρό αίματος» γλίτωσε η ΕΥΠ, η οποία σε συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατόρθωσε να εξαρθρώσει παγκόσμιο δίκτυο τρομοκρατών που δρούσαν για λογαριασμό του Ιράν και ήθελαν να χτυπήσουν στόχους στην Ελλάδα.

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, τον 27χρονο Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν που ζούσε στη Λακωνία. Πρόκειται για δύο άτομα  που είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια κι εργάζονταν κάνοντας κυρίως αγροτικές εργασίες.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν έρθει στην Αθήνα και διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι δύο αλλοδαποί έπαιρναν εντολές από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης που ήταν ένας συγχωριανός του στο Πακιστάν, 30 ετών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες που δεν σχετίζονται όμως με δράση τζιχαντιστών, αλλά πρόκειται για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να δρούσε εν ονόματι της ομάδας «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο 30χρονος έβρισκε αλλοδαπούς που δεν είχαν ποινικό μητρώο και δεν είχαν εντοπιστεί από τις Αρχές τρίτων κρατών και τους χρησιμοποιούσε ως πληρωμένους εκτελεστές, καθώς ήταν δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Διάλογοι σοκ

Το MEGA εξασφάλισε μέρος των επικοινωνιών των τρομοκρατών με τον φερόμενο εγκέφαλο του δικτύου. Τα όσα λένε μεταξύ τους είναι σοκαριστικά και φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο θα χτυπούσαν αλλά και τους στόχους τους.

Οι διάλογοι που παρουσιάζει το MEGA είναι άκρως αποκαλυπτικοί και φανερώνουν πώς ο 27χρονος Χαϊντέρ δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα.

Οι διάλογοι:

«Εγκέφαλος»: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

«Εγκέφαλος»: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

«Εγκέφαλος»: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Μάλιστα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πώς θα παρουσιαστεί η επίθεση αφού πραγματοποιηθεί.

«Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δύο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δύο τρία άτομα, να τους «καθαρίσουμε» επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες ήταν τόσο σίγουροι για την επίθεση, με τον εγκέφαλο του δικτύου να τους λέει πως μετά το χτύπημα θα υπάρχει άνθρωπος που θα τους φυγαδεύσει και θα τους μεταφέρει στο Ιράν, ενώ όταν έφταναν εκεί θα τους έκαναν δώρο και ένα εστιατόριο στην Τεχεράνη.

Στο «στόχαστρο» των Αρχών εδώ και μήνες

Οι δύο αλλοδαποί είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες. Συνελήφθησαν πριν έναν μήνα περίπου για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και ήταν κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στα κινητά τους εντοπίστηκαν συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της τρομοκρατικής ομάδας για επιθέσεις, με πρώτη αυτήν στο εστιατόριο στου Ψυρρή. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν κάνει προετοιμασία ακόμα και κατόπτευση του χώρου. Οπλισμός μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου