Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Οι Χρυσοχωραφίτες του Worcester εόρτασαν την 25η Μαρτίου, 1821

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Με πανηγυρικό τρόπο και βροντοφωνάζοντας «Ζήτω Η Ελλάδα» τα μέλη του Συλλόγου Χρυσοχωραφιτών (Σέρρες) του Worcester, Massachusetts την Κυριακή που μας πέρασε στο ιδιόκτητο κτίριο του Συλλόγου.

Αναμνηστική φωτογραφία από το κέντρο των Χρυσοχωραφιτών, Worcester, MA
Στην εξέδρα από αριστερά ο συντονιστής κ. Πέτρος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόφιλος Γέργος, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Χριστόφορος Φουστούκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο κ. Συμεών Τέγοε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, ο κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο κ. Δημήτριος Ματθαιος μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Τίμησαν με την παρουσία τους κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που αποτελείτο μεταξύ των άλλων από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Καυκά, το Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και τον κ. Δημητριο Ματθαίο, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

Από τη γιορτή στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα

Οι ανωτέρω εκκλησιάστηκαν πρώτα στο καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου έγινε δοξολογία από τον ιερατικό προϊστάμενο Χριστόφορο Στάμα και μαθητές και μαθήτριες είπαν ποιήματα στην Ελληνική Γλώσσα.  Ακολούθησε δεξίωση στο κοινοτικό κέντρο.

Στην εκδήλωση στο σπίτι των Χρυσοχωραφιτών παρευρέθηκε και έκανε χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Συμεών Τέγος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχωραφιτών κ. Θεόφιλος Γέργος

Στην είσοδο του κτιρίου περίμενε την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχωραφιτών κ. Θεόφιλος Γέργος και μέλη του Δ.Σ.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό που ήταν νηστίσιμο, γαρίδες και σαλάτα ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γέργο.  


Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Γενικό Πρόξενο κ. Τέγο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς

Στη συνέχεια προσκλήθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο οποίος  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γέργο και τα μέλη για την πρόσκληση και είπε ότι βρίσκεται σε εκδήλωση του Συλλόγου για πολλοστή φορά ενώ τους υπενθύμισε τη συμμετοχή του μαζί με τους Μακεδόνες στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στο Λευκό Οίκο και στα Ηνωμένα Έθνη για τα δίκαια της Ελλάδας.  «Η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι Ελληνική και ας μας στενοχωρούν οι Έλληνες πολιτικοί που παραχώρησαν τον όρο Βόρεια Μακεδονία».  Για να χειροκροτηθεί από τους παρευρισκόμενους.  «Έχουμε δώσει εξετάσεις για την ταυτότητά μας, την φιλοπατρία και με το να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και νέες τα ιδανικά μας…» είπε ο κ. Καυκάς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο παιδομάζωμα και τους γενίτσαρους που ήταν πιό σκληροί ακόμα και από τους Τούρκους.  "Δυστυχώς, υπάρχουν γενίτσαροι ακόμα και σήμερα.  Έλληνες και Ελληνίδες, εντίνεται τις προσπάθειές για να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και νέες, την Ελληνική ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία, τη πίστη μας...  Ζήτω ο Ελληνισμός, Ζήτω Η Ελλάδα".  Για να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί ΖΗΤΩ.

Ακολούθησαν τα τρία χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου που κατά χειροκροτήθηκαν ενώ το πάτωμα της αίθουσας γέμισε αρκετές φορές με χαρτονομίσματα τα οποία πήγαν στο Ταμείο της Νεολαίας.

Υπεύθυνος της ημέρας ήταν ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πέτρος Ευθυμιάδης.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο, Και του χρόνου.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου