Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει αναφορικά με την «βίλα» που διατηρεί στην Πάρο ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Political» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ραγκούσης έχτισε την εν λόγω πολυτελή κατοικία με δάνειο για τρίτεκνους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ νοικιάζει τη βίλα στην Πάρο με 14.700 ευρώ την εβδομάδα, με τον ίδιο να απαντά πως πρόκειται για την «προσωπική του μόνιμη κατοικία» και «δεν είναι βίλα», αν και το όνομά της εν λόγω κατοικία στις ιστοσελίδες ενοικίασης φέρει το όνομα «Full Moon Villa Paros»

Η απάντηση Ραγκούση

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, δικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο με το οποίο έχτισε τη βίλα. «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Νοικιάζοντας την μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007, όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε «μη τουριστικό χωριό» του «ανήκει το 50%» και απέκρουσε το δημοσίευμα λέγοντας πως «πρόκειται για μια λασπολογία».

Ζητά απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή, κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό να αξιοποιεί ο βουλευτής πόρους που προορίζονται για αδύναμους πολίτες, με την ανακοίνωση να καταλήγει λέγοντας πως «σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

  • Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;
  • Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
  • Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;
  • Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;»

«Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη», τονίζει η Πειραιώς.

Σύγκρουση Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την εν λόγω βίλα, βάζοντας στο στόχαστρο και την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο αλλά και τις επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην κουνούν το δάχτυλο για θέματα ηθικής υποστηρίζοντας πως ο τομεάρχης διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κούρεμα 40% το οποίο προοριζόταν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. «Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του», τόνισε..

Αναφορικά με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως: «Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει».

Full Moon Villa Paros

Η Βίλα 450 τετραγωνικών μέτρων απέχει 7 λεπτά με το αμάξι από τη Νάουσα. Διαθέτει ιδιωτικό σεφ και προσφέρεται πρωινό καθώς και ένα γεύμα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό) . Επίσης, διαθέτει ιδιωτική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.Περιλαμβάνει 6 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια.

Δείτε τις φωτογραφίες

\

ΤΟ ΒΗΜΑ