Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Η δημοφιλία Μπάιντεν πέφτει κοντά στο χαμηλότερο σημείο της θητείας του

                                          ----------------------------------------

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Η δημοφιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώθηκε ελαφρά από πριν από ένα μήνα, πλησιάζοντας στο χαμηλότερο σημείο της προεδρίας του, καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να προβάλει μια αίσθηση σταθερότητας, ενώ αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι τραπεζικών πτωχεύσεων και τον πληθωρισμό που παραμένει πεισματικά υψηλός.

Αυτό σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων «The Associated Press-NORC», η οποία δείχνει ότι υπήρξαν μέτριες διακυμάνσεις στην υποστήριξη του Μπάιντεν τους τελευταίους μήνες. Ο Πρόεδρος σημείωσε ποσοστό αποδοχής 38% στη νέα δημοσκόπηση, αφού το 45% τον είχε εγκρίνει τον Φεβρουάριο και το 41% τον Ιανουάριο. Οι βαθμολογίες του έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο της προεδρίας του τον περασμένο Ιούλιο, στο 36%, καθώς το πλήρες βάρος της αύξησης του κόστους βενζίνης, τροφίμων και άλλων δαπανών είχε αρχίσει να πλήττει τα νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Τους τελευταίους μήνες, η έγκριση του Μπάιντεν κυμαινόταν πάνω από το 40%.

Οι συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δείχνουν ότι το κοινό έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τον Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή αυτό το καλοκαίρι. Οταν πρόκειται για τον πρόεδρο, οι άνθρωποι γενικά δεν ταλαντεύονται ανάμεσα στα άκρα της απόλυτης πίστης και της επιθετικής απέχθειας που ήταν χαρακτηριστικό της διχασμένης πολιτικής αυτής της εποχής.

«Ουδετερότητα προς την έγκριση», είπε ο Αντριου Ντάουγερ (Andrew Dwye0r, 30 ετών, για τον Μπάιντεν. «Δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος στο να εκπροσωπεί τη θέση και τα ζητήματά μου. Αλλά ξέρω ότι το να είσαι πρόεδρος περιλαμβάνει συμβιβασμούς».

Ο Ντάουγερ, αναλυτής δεδομένων στο Μιλγουόκι, είπε ότι ψήφισε για τον πρόεδρο το 2020 και θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο. Αναγνώρισε τις πρόσφατες αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, αλλά είπε ότι η Οικονομία προσαρμόζεται στα υψηλότερα επιτόκια που ορίζει η «Federal Reserve» για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. «Ολοι έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στο φτηνό χρέος και την ικανότητα να πετάμε χρήματα», είπε ο Ντάουγερ και συμπλήρωσε ότι υπήρχαν «οδύνες» που προκλήθηκαν από το υψηλότερο κόστος δανεισμού, αλλά πιστεύει ότι η διαδικασία θα οδηγήσει «τελικά» σε μια πιο υγιή Οικονομία.

Ο Πρόεδρος έχει λάβει φιλόδοξα βήματα για να τονώσει την Οικονομία των ΗΠΑ, με το πακέτο ανακούφισης του κορωνοϊού ύψους $1,9 τρισ. δολαρίων από το 2021, επενδύσεις σε υποδομές, υποστήριξη εργοστασίων τσιπ υπολογιστών και φόρους σε εταιρείες και πλούσιους για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν πολυετείς επενδύσεις που δεν έχουν δώσει ακόμη μεγάλη αισιοδοξία σε ένα κοινό που αντιμετωπίζει τον ετήσιο πληθωρισμό στο 6%. Μόλις το 31% εγκρίνει τη διαχείριση της εθνικής οικονομίας από τον Μπάιντεν, σχετικά με το πού ήταν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ο χειρισμός του για τις οικονομικές τύχες του Εθνους ήταν ένα αδύναμο σημείο τουλάχιστον από τα τέλη του 2021, όταν ο πληθωρισμός που η διοίκηση είχε προτείνει ότι ήταν παροδικός έγινε μεγαλύτερος πόνος για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου