Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023 

Νέοι τραπεζικοί τριγμοί στις αγορές – «Βουτιά» για την Deutsche Bank

Nέο σφυροκόπημα δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, με αυτή της Deutsche Bank να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Νέες ανησυχίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενέσκηψαν στις αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν ισχυρές απώλειες, ενώ πτωτικά κινούνται πλέον και τα futures της Wall Street, με το σφυροκόπημα να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,09% στις 1.028,1 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15,5 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 2,7%, ενώ βαθιά στο κόκκινο βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης στο -5,1%. Πάνω από 5% χάνουν Eurobank και ΕΤΕ, ενώ ακολουθούν Πειραιώς και Alpha με 4,9% και 4,8% αντίστοιχα. 

Αλλά και στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 1,78% για δεύτερη ημέρα, καθώς ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε τα κέρδη που είχε επιτύχει από την αρχή της εβδομάδας. Στους υπόλοιπους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 2,08% και υποχωρεί στις 14.893 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 2,12% στις 6.986,7 μονάδες, όπως και ο FTSE 100 στην Βρετανία υποχωρεί περίπου κατά 2%, ενώ άνω του 2,5% είναι η πτώση στο Μιλάνο.

Η «βουτιά» στη μετοχή της Deutsche Bank έφτανε νωρίτερα το 13% στη Φραγκφούρτη, έπειτα από το άλμα των CDS της χθες το βράδυ, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών επιμένουν. Είναι η τρίτη ημέρα πτώσης για τη Deutsche Bank, με τη μετοχή να έχει χάσει πλέον πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου