Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Προφυλακισμένος παραμένει ο ομογενής ιδιοκτήτης Πιτσαριών στη Μασαχουσέτη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Προφυλακισμένος παραμένει ο ομογενής Σταύρος Παπαντωνιάδης ιδιοκτήτης Πιτσαριών στη Μασαχουσέτη έπειτα από την πρώτη εμφάνιση του σε δικαστήριο της Βοστώνης. Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 16 Μαρτίου 2023 οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην πόλη Westwood (Γουέστγουντ) της Μασαχουσέτης, τον ομογενή Σταύρο Παπαντωνιάδη, 47 χρονών, ιδιοκτήτη εστιατορίων τύπου πιτσαρίας με την ονομασία «Stash Pizza», με την κατηγορία κακομεταχείρισης του υπαλληλικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γενικής Εισαγγελίας Ηνωμένων Πολιτειών Περιφέρειας Μασαχουσέτης.

Ο κ. Παπαντωνιάδης, ο οποίος διά μέσου των ετών είχε στην ιδιοκτησία του πιτσαρίες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Μασαχουσέτης όπως Ρόσλιντεϊλ, Ντόρτσεστερ, Νόργουντ, Νόργουελ, Ράντολφ, εάν καταδικασθεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και είκοσι χρόνια, πέντε χρόνια επιτήρησης και πρόστιμο 250 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο Παπαντωνιάδης προσλάμβανε υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους εξανάγκαζε να εργάζονται επί χρόνια ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσε ότι θα τους καταγγείλει για να απελαθούν και συνάμα τους κακομεταχειριζόταν λεκτικά και φυσικά.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας Boston Globe, αλλά και με τηλεοπτικούς σταθμούς της Βοστώνης καθότι το θέμα έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα, οι εισαγγελείς άφησαν να υπονοηθεί ότι έρχονται κι άλλες κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαντωνιάδη, όπως λήψη δανείου ύψους πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων από το κράτος μέσω του ειδικού προγράμματος για την πανδημία για επιχείρηση την οποία ήδη είχε πουλήσει. Κι ακόμα λάμβανε ευεργετήματα ανεργίας ενώ έκανε διακοπές στην Αρούμπα. Εγινε ακόμα αναφορά στην εύρεση βίντεο σεξουαλικής υφής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του στο iCloud. Ο βοηθός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών  Μπράιαν Φότζερτι  (Brian Fogerty) επιχειρηματολόγησε εναντίον να αφεθεί ελεύθερος τονίζοντας ότι «θα μπουν τα θύματα του σε μεγάλη διακινδύνευση».

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Παπαντωνιάδη, Καρμίν Λεπόρε (Carmine Lepore) επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως «αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του είναι πολύ παλιές και μεθοδεύτηκαν από τα φερόμενα ως θύματα τα οποία έχουν συμφέρον να ψεύδονται επειδή οι Ομοσπονδιακές Αρχές τα επέτρεψαν να παραμένουν στη χώρα λόγω της ποινικής έρευνας».  Περιέγραψε τον κ. Παπαντωνιάδη «ως οικογενειάρχη» και προέτρεψε την δικαστή να τον αφήσει ελεύθερο με εγγυοδοσία με τον όρο έκδοσης εντολής να μείνει μακριά από τις πιτσαρίες του».

Η δικαστής Τζούντιθ Ντέιν (Judith Dein) επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση λέγοντας ότι θα σκεφθεί τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν και από τις δύο μεριές.

Εν τω μεταξύ πολλοί συγγενείς και φίλοι πλημμύρισαν την δικαστική αίθουσα οι οποίοι υποστήριξαν την αθωότητα του ενώ βγαίνοντας από το δικαστήριο έκαναν δηλώσεις στα Μέσα Ενημερώσεως υπέρ του κ. Παπαντωνιάδη.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου