Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Το Κέμπριτζ Μασαχουσέτης γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην κατάμεστη και σημαιοστολισμένη κοινοτική αίθουσα της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, πραγματοποιήθηκε η εορτή του ελληνικού απογευματινού σχολείου «Σωκράτης». Η εορτή ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας που έψαλαν με ενθουσιασμό τα παιδιά. Ακολούθησε ομιλία της διευθύντριας του σχολείου Φωτεινής Μπότομ, απαγγελίες ποιημάτων και παρουσιάσεις θεατρικών μονόπρακτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου προσέφερε την καθιερωμένη δεξίωση, τιμώντας την ημέρα και ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους.

Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», στις 13 Ιανουαρίου 2023 στην κοινότητα λειτουργεί το μοναδικό στο είδος τους Φοιτητικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, πρωινές και βραδινές ώρες. Οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρόγραμμα μελέτης Αγίας Γραφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, να παρακολουθούν κάθε Πέμπτη βράδυ την Ακολουθία της Παράκλησης, να παρευρίσκονται σε συνεστιάσεις, συζητήσεις και διαλέξεις από καταξιωμένους Ορθόδοξους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και να δραστηριοποιούνται εφόσον το επιθυμούν στις μηνιαίες εξορμήσεις συμπαράστασης στους άστεγους της πόλης.

Από συνάθροιση φοιτητών και φοιτητριών στο Φοιτητικό Κέντρο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Βασίλειος Μπέμπης σχετικά με την πορεία της κοινότητας είχε πει στη συνέντευξή του στις 13 Ιανουαρίου, πως «είναι ιστορική με μακρά πορεία συμβολής στην πνευματική ζωή της Εκκλησίας μας στη Νέα Αγγλία, χάρη στο έργο των αειμνήστων προκατόχων μου και όλων των κοινοτικών παραγόντων. Παρά τα προβλήματα που έφερε η πανδημία, η κοινότητα προχώρησε σε έργα ανακαίνισης του ναού και των αιθουσών της και εργάστηκε για την ανάπτυξη των προγραμμάτων της. Στο ελληνικό σχολείο υπήρξε αύξηση των μαθητών, ενώ νέα προγράμματα προστέθηκαν όπως η εβδομαδιαία μελέτη της Αγίας Γραφής και οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των συνταξιούχων ενοριτών».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου