Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Οι Αμερικανοί έτοιμοι να ταξιδέψουν, αλλά πού μπορούν να πάνε;

ε  Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2021κεμβρίου, 2020.(AP Photo/Matthias Schrader)

  Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Οι Αμερικανοί προσπαθούν να φύγουν από την πόλη τους μετά από έναν χρόνο περιορισμών στα ταξίδια  που σχετίζονται με ιούς. Το να αντιληφθούμε πού μπορούν να πάνε και τι θα είναι ανοιχτό όταν φτάσουν εκεί, παραμένει δύσκολο - τόσο για τους επίδοξους τουρίστες, όσο και για τις ταξιδιωτικές εταιρείες.

Τα σημάδια ότι οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά αυξάνονται, όπως και οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια και δραστηριότητα στους ιστότοπους κρατήσεων. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες παρέχουν εργαλεία για να κατανοήσουν τους περιορισμούς και να προωθήσουν τις κρατήσεις, αλλά μια θολή προοπτική για διεθνή ταξίδια υποδηλώνει ότι οι εγχώριοι προορισμοί θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Η Νταϊάνα Ζάκνικ (Diana Zucknick) και ο σύζυγός της, ο Πολ, επισκέφτηκαν 14 χώρες τα πέντε χρόνια πριν ο Covid-19 τους αναγκάσει να παραμείνουν στο σπίτι τους, στο Οστιν του Τέξας. Τώρα που και οι δύο εμβολιάζονται, θέλουν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια.

Καθώς κάθονταν για να προγραμματίσουν ταξίδια, είπε η κ. Zάκνικ, σκέφτηκαν ερωτήσεις που δεν είχαν σκεφτεί πριν: Σε ποιες χώρες θα επιστρέψουν οι Αμερικανοί; Θα αντιμετώπιζαν μια μακρά καραντίνα ή θα έθεταν σε κίνδυνο άλλους; Πόσο ασφαλείς είναι οι ενδιάμεσες στάσεις;

Το Χονγκ Κονγκ ήταν ψηλά στη λίστα τους, είπε, αλλά η απαίτηση καραντίνας 21 ημερών, φαινόταν τρομακτική. «Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές», είπε. «Ολα είναι στον αέρα». Η κ. Ζάκνικ, 38 ετών, δεν έχει ακόμη κράτηση. Μέχρι στιγμής έχουν ταξιδέψει μόνο στο Τέξας.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς «AirDNA», η οποία παρακολουθεί τις επιχειρήσεις στην «Airbnb Inc.» και τον αντίπαλο ιστότοπο ενοικίασης κατοικιών «Vrbo», δήλωσε ότι οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο έφτασαν στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τότε που άρχισε να παρακολουθεί τον κλάδο το 2015. Αυτά τα στοιχεία περιελάμβαναν κρατήσεις για μελλοντικές διαμονές.

Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο χτενίζοντας τους ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων, λένε στελέχη. Η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της «Spirit Airline Inc.», για παράδειγμα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις γιορτές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τεντ Κρίστι (Ted Christie).

Τα ταξίδια έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στα τέλη του 2020 πριν από την άνοδο του ιού. «Αυτή η συγκεκριμένη ανάκαμψη έχει σίγουρα περισσότερη δύναμη σε αυτό», είπε ο κ. Κρίστι, αφού οι επισκεψιμότητα των αεροδρομίων το Σαββατοκύριακο νωρίτερα τον Μάρτιο έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις πρώτες μέρες της πανδημίας.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων μέσω διαδραστικών χαρτών για δεκάδες προορισμούς. Και η πλατφόρμα «Airbnb» μπορεί να προσφέρει προτάσεις σε όσους λένε ότι είναι ευέλικτοι στην ώρα του ταξιδιού και της τοποθεσίας.

Μέρη ανοιχτά στους Αμερικανούς έχουν δει κάποια οικονομικά οφέλη. Το Μεξικό, είδε τον αριθμό των επιβατών που πετούν από τις ΗΠΑ να πέφτει 42% τον Ιανουάριο από ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκριτικά, η Γαλλία, της οποίας τα σύνορα παραμένουν ως επί το πλείστον κλειστά, είδε τους αριθμούς να πέφτουν 89% την ίδια περίοδο. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Κανκούν αυτό το μήνα από ό,τι σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του «Ascend by Cirium».

Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περάσει μήνες προσπαθώντας να πείσουν τις κυβερνήσεις να άρουν τις απαγορεύσεις στα ταξίδια ΗΠΑ-Ευρώπης, αλλά οι συνομιλίες περιπλέκονται από την άνοδο νέων μεταλλάξεων, την αργή διάθεση εμβολίων και την αύξηση των ποσοστών μολύνσεων σε ορισμένες χώρες.

Εθνικός Κήρυξ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου