Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Νοσοκομείο Λαμίας: Ανάνηψη στον Κουφοντίνα, με εισαγγελική παραγγελία

 Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Όπως ανακοινώθηκε, παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών παρουσίασε ο εκτελεστής της 17Ν, Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Στο μεταξύ, η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, δήλωσε στο LiFO.gr πως ο ίδιος συναίνεσε στο να δεχτεί ορό ενυδάτωσης, «μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας».

Αρνητική ήταν η απάντηση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας στο αίτημα τού Δημήτρη Κουφοντίνα για προσωρινή διακοπή της ποινής του, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης τής υγείας του. Άρειος Πάγος έχει χωριστεί στα δύο για την υπόθεση Κουφοντίνα και την ανακοίνωση υπέρ του από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου