Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ομογενής δικηγόρος μηνύει την Πολιτεία Νέας Υόρκης για τα εστιατόρια

   Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο Δημήτρης Μερμύγκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. (Facebook/James Mermigis)

Στην αγωγή, ο κ. Μερμίγκης εκπροσωπεί το εστιατόριο «Kellogg’s Diner», ιδιοκτησίας της ομογενούς Ειρήνης Σιδεράκη (Irene Siderakis) και το μπαρ - εστιατόριο «Toscana», υποστηρίζοντας όμως πως έχει αποσπάσει την υποστήριξη από τουλάχιστον 200 επιχειρήσεις εστίασης της Νέας Υόρκης, που προτίμησαν όμως να μην συμπεριληφθούν στο έγγραφο της μήνυσης, υπό τον φόβο «αντεκδικητικών κυρώσεων» από τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Αυτό που τονίζουμε είναι πως ο Κυβερνήτης δεν έχει κανένα επιστημονικό τεκμήριο για να υποστηρίξει το ολικό κλείσιμο των εστιατορίων στην πόλη», αναφέρει ο ομογενής δικηγόρος, που υποστηρίζει πως ισχύουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» σε σχέση με άλλες περιοχές της Πολιτείας.

«Αν δείτε τα νούμερα, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων σε όλη την Πολιτεία. Βλέπουμε περιοχές όπως το Λονγκ Αϊλαντ, το Ουέστσεστερ και το Μπάφαλο να είναι πιο ψηλά. Δεν βασίζεται σε στοιχεία ο Κυβερνήτης. Επίσης, εάν πάτε, για παράδειγμα, στο Λονγκ Αϊλαντ, όλα τα εστιατόρια είναι γεμάτα. Αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, γιατί δεν τα κλείνει σε όλη την Πολιτεία. Θεωρώ ότι τα εστιατόρια της πόλης έχουν στοχοποιηθεί», τόνισε ο κ. Μερμίγκης.

Μάλιστα, ο ομογενής δικηγόρος προσθέτει πως έχει στη διάθεσή του την κατάθεση ενός γιατρού, κορυφαίου στον τομέα του, ο οποίος αποδομεί το επιχείρημα της Πολιτείας πως η πόλη της Νέας Υόρκης είναι πιο επικίνδυνη για διασπορά στα εστιατόρια, λόγω μεγαλύτερου πληθυσμού.

«Είναι ένας από τους καλύτερους γιατρούς στην Αμερική. Μου έχει γράψει μια τέλεια κατάθεση για τη μήνυση. Με λίγα λόγια, τονίζει ότι δεν κάνει μεγάλη διαφορά ως προς την λειτουργία των εστιατορίων, εάν μια περιοχή έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από μια άλλη. Πώς επηρεάζει όλο αυτό την κατάσταση στα εστιατόρια; Επέτρεπε στην πόλη της Νέας Υόρκης ένα 25% ενώ, στο Ολμπανι, για παράδειγμα, ήταν 50%. Δεν μπορεί να τα αντικρούσει ο Κουόμο αυτά επιστημονικά», αναφέρει ο Δημήτρης Μερμίγκης.

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο της μήνυσης, η προσφυγή έχει γίνει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (Eastern District of New York), με αποτέλεσμα, μέσα από μια σειρά ενδεχόμενων εφέσεων, να χτυπήσει στο άμεσο μέλλον την πόρτα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο κ. Μερμίγκης προέβλεψε επ’ αυτού ότι πιθανώς θα υπάρξουν μια σειρά από εφέσεις, αλλά ο ίδιος, από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει, όπως προαναφέρθηκε, ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα για το πότε ακριβώς θα γίνει το δικαστήριο. Από την επικοινωνία που είχα, πιθανολογώ ίσως την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με τη συνέχεια, είμαι σίγουρος πως αν κερδίσουμε την υπόθεση στον πρώτο βαθμό, η Πολιτεία θα εφεσιβάλει άμεσα την απόφαση στο δευτεροβάθμιο. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ σε αυτήν την περίπτωση. Από εκεί και πέρα, εάν ο δεύτερος βαθμός δεν μας δικαιώσει, τότε είμαι διατεθειμένος να φτάσω στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτή η υπόθεση είναι μεγάλη και είναι ξεκάθαρο πως το δίκιο είναι με το μέρος μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Στα όριά τους οι επαγγελματίες»

Αναφορικά με τους εντολείς του, αλλά και πολλούς ακόμη εστιάτορες με τους οποίους συζητάει, ο Δημήτρης Μερμίγκης τονίζει ότι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω των διαφυγόντων κερδών, ορισμένοι εκ των οποίων έρχονται αντιμέτωποι με εξοντωτικές οικονομικές υποχρεώσεις και οφειλές, στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν.

«Ακούω τέτοιες ιστορίες κάθε μέρα και είναι πολύ λυπηρές. Αυτοί οι άνθρωποι θα τα χάσουν όλα! Ορισμένοι χρωστάνε χιλιάδες δολάρια σε ενοίκια. Αλλοι δεν είχαν χρήματα ούτε για να πάρουν δώρα στα παιδιά τους τα Χριστούγεννα. Επίσης, δεν είναι μόνο επιχειρηματίες: Πόσοι σερβιτόροι και άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτός δουλειάς; Εύχομαι να κερδίσουμε την υπόθεση και να ανοίξουν όλα τα εστιατόρια», συμπληρώνει ο επονομαζόμενος από τα αμερικανικά ΜΜΕ και ως «anti-shutdown lawyer» («ο δικηγόρος ενάντια στο κλείσιμο»), που επιμένει στην άποψη ότι ο καθένας θα πρέπει να τηρεί ατομικά μέτρα και να κάνει τις επιλογές για να προστατεύσει τον εαυτό του.

«Βλέπουμε εικόνες σε υπεραγορές όπως το Target. Μπαίνουν 400 άτομα μέσα, χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους. Πιάνουν τα αντικείμενα, τα κοιτάνε, τα ξαναβάζουν στα ράφια. Αυτοί μπορούν να το κάνουν, αλλά ένας επιχειρηματίας που θέλει να ανοίξει το εστιατόριό του δεν μπορεί; Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι νόμιμο. Αν είναι δυνατόν, ποιος θέλει να αρρωστήσει ο συνάνθρωπός του; Δεν μπορεί ο Κουόμο να το κάνει αυτό. Πρέπει να τους αντιμετωπίσει όλους ισότιμα», καταλήγει ο Δημήτρης Μερμίγκης.

Πάντως, οι μηνύσεις που κατέθεσε ο ομογενής δικηγόρος δεν είναι οι μοναδικές, ενώ πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε πως δικαστής του Ανώτατου Πολιτειακού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης εξέφρασε την άποψη ότι, εάν δεν τεκμηριωθεί επιστημονικά το κλείσιμο των εστιατορίων, ενδέχεται να συσταθεί στην Πολιτεία να έρθει σε συμβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου