Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Νοηλεύτρια της Νέας Υόρκης η πρώτη που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ (βίντεο)

  Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Η Σάντρα Λίντσεϊ (Sandra Lindsay), η οποία την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, έγινε η πρώτη πολίτης των ΗΠΑ που έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19, στο Long Island Jewish Medical Center στην Νέα Υόρκη. (AP 

Μια νοσηλεύτρια στη Νέα Υόρκη είναι το πρώτο πρόσωπο που έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, της πλέον πληγείσας χώρας παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό.

Η νοσηλεύτρια σε μονάδες εντατικής θεραπείας Σάντρα Λίντσεϊ έγινε η πρώτη πολίτης των ΗΠΑ που έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Long Island Jewish Medical Center, στο Κουίνς, μπροστά στις κάμερες, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων παρίσταντο, σε livestream με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ' όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η Λίντσεϊ.

O ομογενής εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς, δήλωσε το πρωί σε συνέντευξή του στο «CNBC» ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρείας του, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της Pfizer δεν πρόκειται να κλέψουν τη σειρά κανενός.

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι, αφενός δεν είναι ο ίδιος υγειονομικός πρώτης γραμμής, αφετέρου είναι 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θα ήταν εντελώς απρεπές να λάβει το εμβόλιο προτού αυτό χορηγηθεί σε άλλους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Παρότρυνε επίσης τους Αμερικανούς να εμπιστεύονται την επιστήμη και τόνισε ότι «πρόκειται για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε χωρίς καμία έκπτωση από μία εταιρεία με διαπιστευτήρια 171 ετών».

Επίσης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι αντιστρέφει μια διοικητική οδηγία για τον εμβολιασμό των ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων κατά του Covid-19, καθώς η πρώτη διανομή του εμβολίου περιορίζεται στους υγειονομικούς υπαλλήλους και σε άτομα σε γηροκομεία και σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης.

Οι αποστολές πολύτιμων κατεψυγμένων φιαλιδίων εμβολίου που πραγματοποίησε η Pfizer Inc. και ο γερμανικός συνεργάτης της BioNTech άρχισαν να φθάνουν στα νοσοκομεία της χώρας τη Δευτέρα.

Αssociated Press

Κιβώτια με εμβόλια των Pfizer-BioNTech στο Rhode Island Hospital στο Providence του Ρόουντν Αϊλαντ, 14 Δεκεμβρίου, 2020. (AP Photo/David Goldman)

Για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οι οποίοι, μαζί με τους κατοίκους των βρεφονηπιακών σταθμών, θα είναι στην πρώτη γραμμή για τον εμβολιασμό, η ελπίδα μετριάζεται από τη θλίψη και την απόλυτη εξάντληση των μηνών που πέρασαν για την καταπολέμηση ενός κορωνοϊού που εξακολουθεί να αυξάνεται στις ΗΠΑ και σε όλο τον Κόσμο.

«Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι. Αλλά αναγνωρίζουμε επίσης ότι αυτό το τέλος είναι ορατό», δήλωσε ο Δρ Κρις Ντέιλ (Chris Dale) της Swedish Health Services στο Σιάτλ.

Συσκευασμένο σε ξηρό πάγο για να παραμείνει σε εξαιρετικά παγωμένες θερμοκρασίες, η πρώτη από σχεδόν 3 εκατομμύρια δόσεις που αποστέλλονται σε κλιμακωτές παρτίδες αυτή την εβδομάδα έφτασε με φορτηγά και αεροπλάνα σε όλη τη χώρα την Κυριακή από το εργοστάσιο της Pfizer στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν.

Περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο Pfizer-BioNTech θα φθάνουν κάθε εβδομάδα. Και αργότερα μέσα στην εβδομάδα, το FDA θα αποφασίσει εάν θα κάνει πράσινο φως το δεύτερο εμβόλιο Covid-19 που μελετήθηκε αυστηρά στον κόσμο, που κατασκευάστηκε από τη Moderna Inc.

Η νοσηλεύτρια Σέντρα Λίνστεϊ

Εθνικός Κήρυξ

Η Σάντρα Λίντσεϊ (Sandra Lindsay), η οποία την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, έγινε η πρώτη πολίτης των ΗΠΑ που έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19, στο Long Island Jewish Medical Center στην Νέα Υόρκη. (AP Photo/Mark Lennihan, Pool)

Η νοσηλεύτρια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Σάντρα Λίντσεϊ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Κουίνς, μπροστά στις κάμερες, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων παρίσταντο, σε livestream με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο.

«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ' όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η Λίντσεϊ, σύμφωνα με το «ΑΠΕ-ΜΠΕ».

«Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην Ιστορία μας. Θέλω να ενσταλάξω την εμπιστοσύνη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Λεπτά μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας, γύρω στις 09:30 το πρωί τοπική ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σε ένα tweet: «Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια, κόσμε!».

Στη Νέα Υόρκη, εκτός της νοσηλεύτριας Σάντρα Λίντσεϊ, ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο «Lenox Hill» ήταν επίσης μεταξύ των πρώτων που θα έκαναν το εμβόλιο δημοσίως, στο Long Island Jewish Medical Center στο Κουίνς, σύμφωνα με το «Northwell Health», το μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύστημα στην Πολιτεία.

«Ο Δρ Ντούρασο και η νοσηλεύτρια Λίντσεϊ έχουν εργαστεί ακούραστα για να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών με Covid-19, από τότε που η επιδημία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη πριν από 10 μήνες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του το «Northwell».

«Ελπίζουν και οι δύο ότι η προθυμία τους να βρεθούν μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν στην περιοχή θα αποτελέσει παράδειγμα στο γενικό σύνολο για να επωφεληθεί αυτής της σωτήριας για τη ζωή θεραπείας».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου