Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Πούτιν : Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2020

Τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την άποψη του διεθνούς δικαίου είναι τμήματα του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την άποψη του διεθνούς δικαίου είναι τμήματα του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στην περιοχή βγήκε εκτός ελέγχου όχι εξαιτίας έξωθεν παρέμβασης.

«Από την άποψη του διεθνούς δικαίου, το έχω επίσης πει, όλα αυτά τα εδάφη αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πούτιν. Επισήμανε επίσης ότι «η ίδια η Αρμενία δεν αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ» και  έχοντας υπ’ όψιν αυτό το δεδομένο «το Ναγκόρνο Καραμπάχ από την άποψη του διεθνούς δικαίου είναι επίσης Αζερμπαϊτζάν».

Πάγια θέση της Ρωσίας

Ο Πούτιν ανέφερε ότι αυτή ήταν και η θέση της Ρωσίας στο πλαίσιο τη δραστηριότητάς της στην ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ για την διευθέτηση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Αυτήν ήταν η θέση μας και στην ομάδα του Μινσκ όπου συμπροεδρεύουσες είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Εμείς πάντα επί σειρά πολλών ετών ξεκινούσαμε από το ότι στο Αζερμπαϊτζάν πρέπει να επιστραφούν 7 περιοχές γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε την υποστήριξη της Άγκυρας προς το Μπακού στο θέμα της επιστροφής των εδαφών τα οποία έχει χάσει από την δεκαετία του 1990. «Η στάση της Τουρκίας βασίζεται στο ό,τι είχε ειπωθεί δημόσια, ότι η Τουρκία υπερασπιζόταν, όπως πιστεύουν, την δίκαια υπόθεση του Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα την επιστροφή των εδαφών που είχαν καταληφθεί κατά την διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στην δεκαετία του 1990», είπε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στο στάτους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι αυτή την στιγμή πρέπει να παραμείνει ως έχει αλλά πρέπει να προσδιορισθεί μελλοντικά, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την υποχρεωτική δημιουργία διαδρόμου επικοινωνίας μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Αρμενίας.

Εκτός ελέγχου

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί επίσης ότι «η κατάσταση (στο Ναγκόρνο Καραμπάχ) βγήκε εκτός ελέγχου, αλλά όχι λόγω κάποιας έξωθεν παρέμβασης». «Πολλές φορές δημιουργούνταν τριβές, ανταλλαγή πυρών και μικροσυγκρούσεις. Το αποτέλεσμα ήταν όλα αυτά να μετατραπούν σε διένεξη».

«Δεν έχω αποφασίσει εάν θα είμαι υποψήφιος ή όχι στις εκλογές του 2024», δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που δίνει λίγο πριν την αλλαγή του έτους.

24χρόνια στο τιμόνι της Ρωσίας

Υπενθυμίζεται πως όταν εκπνεύσει η τρέχουσα θητεία του, ο Πούτιν θα έχει συμπληρώσει 24 χρόνια στο τιμόνι της Ρωσίας – τα 20 ως πρόεδρος και τα ενδιάμεσα 4 ως πρωθυπουργός. Μάλιστα, με την πρόσφατη συνταγματική μεταρρύθμιση, απέκτησε τη δυνατότητα και για δύο επιπλέον θητείες στο Κρεμλίνο (θεωρητικά ως το 2036!), έστω κι αν για την ώρα δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το κατά πόσο θα την αξιοποιήσει.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου