Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Απόντες και άσχετοι

 Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal στο Φανάρι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ


Από την προχτεσινή Θρονική Γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαμψε με την απουσία της η ελληνική κυβέρνηση, ενώ όφειλε να είναι εκεί από τους πρώτους για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους. Ούτε η κυβέρνηση του άθεου και ανεκκλησίαστου Τσίπρα είχε απουσιάσει από αυτή τη Γιορτή, αλλά κρατούσε τουλάχιστον τα προσχήματα.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς περισσότερα από την ηγεσία του ΥΠΕΞ. Φοβήθηκε προφανώς κι αυτός τον ιό, αλλά εδώ που τα λέμε στο αρμόδιο υπουργείο των Εξωτερικών, υπάρχουν χειρότεροι ιοί και ιοβόλοι. Αν δεν διάβασαν το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Χατζηιωάννου, «Γράμμα από το Λονδίνο», στην έκδοσή μας του περασμένου Σαββατοκύριακου, θα τους συνιστούσα να το διαβάσουν και να το δώσουν και στον Δένδια.

Βέβαια ούτε η επίσημη αντιπροσωπεία του Πάπα Φραγκίσκου φοβήθηκε τον ιό αλλά πήγε, ούτε κι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, θυμάμαι πέρυσι ο φίλος μου ο Αντώνης Διαματάρης σηκώθηκε από το γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστών κι έφυγε για το αεροδρόμιο ασθμαίνων για να προλάβει. Γι’ αυτό πέτυχε και τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, όσα δεν πέτυχαν πολλοί επί πολλά χρόνια. Και γι’ αυτό Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Ηγούμενοι από όλον τον Κόσμο μου λένε στο τηλέφωνο αχ πού είναι ο Αντώνης!

Θεόδωρος Καλμούκος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου