Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

  Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2020

Πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση του διαστήματος παραλαβής και επεξεργασίας της πρώτης ύλης με αύξηση του τονάζ που μεταποιούν για το 2021, αναλαμβάνουν οι περισσότεροι μεταποιητές βιομηχανικής τομάτας.

Για την Ηλεία η αύξηση του τονάζ που φέτος θα παραλάβουν τα εργοστάσιο με βάση εκτιμήσεις φθάνει τουλάχιστον το 15%. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουν κίνητρα με τα τιμολόγια τους, κυρίως στα «άκρα» της καλλιέργειας, δηλαδή στις πρώιμες και στις όψιμες φυτεύσεις.

τους για τα νέα τιμολόγια. Μέσα στην εβδομάδα οι διοικήσεις των δύο εργοστασίων θα έχουν συνάντηση με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδος για την υπογραφή των νέων συμφωνητικών για την πρώτη ύλη που θα πρέπει να παραδοθεί σε αυτά προς επεξεργασία και μεταποίηση.

Είναι γνωστό όσον αφορά τη Unilever ότι παράλληλα “τρέχει” τη διαδικασία πώλησης του εργοστασίου της Pummaro στη Γαστούνη. Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να επιδιώκει την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο οι επαφές των παραγωγών γίνονται κανονικά με την παρούσα διοίκηση, η οποία ετοιμάζεται να παραλάβει πρώτη ύλη στα επίπεδα του περσινού αρχικού σχεδιασμού των 35.000 τόννων, σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου, Δημήτρη Ευθυμιόπουλο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδος Παραγωγών Αμαλιάδος, Χρήστος Βαλλιανάτος επισημαίνει ότι “εμείς ως παραγωγοί, δεν έχουμε προτιμήσεις για το ποιός θα “διαδεχθεί” τη  Unilever. Αυτό που θεωρούμε κυρίαρχο είναι η όποια επιχειρηματική κίνηση να διασφαλίζει το μέλλον και την ενίσχυση της καλλιέργειας στην Ηλεία, όπου οι παραγωγοί έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις”.

Μεγάλη αύξηση της πρώτης ύλης που επεξεργάζεται σχεδιάζει σε βάθος πενταετίας η Κύκνος, ξεκινώντας από φέτος με ένα ποσοστό της τάξης του 15% με βάση τα όσα τονίζει η γεωπόνος της εταιρείας Μαριλένα Παπαθεοδώρου

Μάλιστα προς το τέλος της εβδομάδος  έχει ήδη κανονιστεί ραντεβού της Διοίκησης της Ομάδος Παραγωγών της Αμαλιάδος με τους υπευθύνους των δύο εργοστασίων προκειμένου να προχωρήσουν οι συμφωνίες με τους παραγωγούς για την νέα περίοδο.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου