Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

«Πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις

Κυριακή, 17 Μαΐου, 2020
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΗΝΑ. Από τη στιγμή που ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού έδωσαν από το βράδυ της Πέμπτης (14/05) την κεντρική κατεύθυνση για το τι θα ισχύσει εν μέσω προπονήσεων κι αγώνων στο πρωτόκολλο της Super League 1, εφόσον προκύψει κρούσμα του ιού Covid-19 (απομόνωση των ομάδων για πέντε μέρες και διπλά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπως αποκάλυψε χθες το «Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων»), το επόμενο -πολύ σημαντικό- βήμα, ενόψει της αυριανής (Δευτέρα 18/05, 15:00), κρίσιμης τηλεδιάσκεψης των μελών της Λίγκας, ήταν το «ελεύθερο» από τις υγειονομικές αρχές για ομαδοποίηση των προπονήσεων.
Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πέρασε από πάρα πολλές «ζυμώσεις» την τελευταία εβδομάδα. Διότι υπήρχαν πολλά στελέχη του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής του Υφυπουργείου που θεωρούσαν πως το διάστημα των δύο εβδομάδων από την έναρξη των ατομικών προπονήσεων στα προπονητικά κέντρα (05/05) ανά μικρά γκρουπ, ήταν πολύ μικρό. Και θα προτιμούσαν να πάει όλο το πρόγραμμα πίσω κατά μία εβδομάδα, προκειμένου να είναι ακόμη πιο «σίγουροι» για το «άνοιγμα» των ομαδικών προπονήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (15/05) η έγκριση για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων δεν βρισκόταν εντός της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των 11 υπουργείων, που θα «κλείσει» το απόγευμα της Κυριακής (17/05), ωστόσο έπειτα από έναν τελευταίο κύκλο διαβουλεύσεων ανάμεσα στις υγειονομικές αρχές, αποφασίστηκε εντέλει να ενταχθεί σε αυτή την ΚΥΑ. Δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στις ομάδες της Super League 1, να ξεκινήσουν ενοποιημένες προπονήσεις από τη Δευτέρα (18/05). Με ξεκάθαρες οδηγίες ωστόσο, κι ακόμη μεγαλύτερη «αυστηροποίηση» του πλαισίου των μέτρων προφύλαξης και προστασίας.
Ο δρόμος με όλα όσα έπρεπε να γίνουν το τελευταίο διάστημα απ’ την πλευρά των κυβερνητικών και υγειονομικών αρχών, είναι πλέον... στρωμένος για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, οι οποίες θα κληθούν στη μεθαυριανή, καθοριστική τηλεδιάσκεψη να αποφασίσουν (με απλή πλειοψηφία) αν θα επανεκκινήσει ή όχι το εφετινό πρωτάθλημα της Super League 1...
ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου