Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Το Σαββατοκύριακο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2020


Η απόφαση ελήφθη λόγω του καύσωνα που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες – Σκέψεις για ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τις 25 Μαΐου, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Εντός της ημέρας θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, ατάκτως εριμμένοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.
Ετσι ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ λόγω του καύσωνα που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο.
Το επόμενο ορόσημο για την άρση των μέτρων είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων επί ελληνικού εδάφους.
Στις 18 Μάϊου αίρεται ο περιορισμός για μετάβαση εκτός νομού και έτσι από τη Δευτέρα θα είναι εφικτή κάθε μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη.
Το Μέγαρο Μαξίμου σε «ασκήσεις» επιτάχυνσης της άρσης των περιορισμών, με απτό παράδειγμα και τις μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά.
Στην κατεύθυνση αυτή, «πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί, και το τονίζω αυτό, στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα» προανήγγειλε χθες ο κ. Χαρδαλιάς, πυκνώνοντας τις ημερομηνίες – ορόσημα εντός του Ιουνίου.
Ανάμεσά σε αυτές, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, καθώς επιστρέφουν στους χώρους λατρείας ιερείς και ποίμνιο, αφού στο εξής «επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις), με τη συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες», όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς. Η επιστροφή, ωστόσο, στους λατρευτικούς χώρους προϋποθέτει την πιστή τήρηση αυστηρών οδηγιώνγια την αποφυγή συνωστισμού, καθώς:
· Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.
· Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα. Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα.
· Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.
· Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.
Εκτός από τα … θρησκεύματα, την επομένη της επαναλειτουργίας των ιερών ναών επιστρέφει και η Παιδεία, καθώς τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση , δηλαδή στην Α και Β Λυκείου – και Α, Β και Γ Γυμνασίου αντίστοιχα, όπως και στα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, με ισχυρή σύσταση, ωστόσο, για τηλεκπαίδευση.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου