Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κυβέρνηση: Ο κ. Μπάιντεν δεν μας είπε να «κάνουμε τα μαθήματά μας»

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Τζον Μπάιντεν τα θέματα του χρέους, του προσφυγικού και του Κυπριακού.
Κυβέρνηση: Ο κ. Μπάιντεν δεν μας είπε να «κάνουμε τα μαθήματά μας»
Τα ζητήματα του ελληνικού χρέους, του προσφυγικού και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στην Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός είπε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει γρήγορες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις καθώς και ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να επιταχύνει στον τομέα των επενδύσεων χρειάζεται σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως σταθερή λύση σημαίνει γρήγορη λύση ως το τέλος του χρόνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια λύση είναι καλή, όχι μόνο ως προς τα ποσοτικά της στοιχεία, αλλά και όταν έρχεται στην ώρα της".
Επίσης, έθεσε το ζήτημα του ΔΝΤ και των θεσμών σχετικά με το χρέος. Ανέφερε ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να αποφασίσει το ΔΝΤ, αν θα μείνει ή αν θα φύγει, όμως το βασικότερο όλων είναι να υπάρξει σταθερή λύση που σημαίνει βιώσιμη λύση.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μπάιντεν δεν έθεσε το ζήτημα της υιοθέτησης εκ μέρους της Ελλάδας της ατζέντας του ΔΝΤ προκειμένου να διευθετηθεί το χρέος της, ούτε και είπε στον έλληνα Πρωθυπουργό «κάντε τα μαθήματά σας».
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Plan B, πέραν της συμφωνίας (ΕΕ-Τουρκίας) που εφαρμόζεται και επομένως εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μια στήριξη σταθερότητας προς όλους προκειμένου αυτή η συμφωνία να συνεχίσει να εφαρμόζεται, καθώς είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε.

Καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία...
Ο κ. Μπάιντεν συνεχάρη την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και πρόσθεσε ότι για τις ΗΠΑ είναι σημαντική η σταθερότητα στην Ευρώπη «και η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής σταθερότητας».
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η λύση του συνιστά λύση σταθερότητας στην περιοχή, προσθέτοντας πως το ζήτημα που αφορά την Ελλάδα είναι εκείνο της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, καθώς το Κυπριακό αφορά θέμα κατοχής και από αυτό το ζήτημα ξεκινά η λύση.
Η ουσία, επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, είναι ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο δυνάμεις, ότι υπάρχει επίσης πρόοδος στις συνομιλίες και βάσει αυτού προχωράμε.
Αποτιμώντας το εν γένει κλίμα, οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι και στα τρία αυτά ζητήματα οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να στηρίξουν παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μεταβατική περίοδος στις ΗΠΑ εξαιτίας των επικείμενων προεδρικών εκλογών.
Ο κ. Μπάιντεν πάντως δεν ανέφερε ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν οι ΗΠΑ, ενώ στο θέμα της παραμονής ή όχι του ΔΝΤ, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ζήτημα καθώς θεωρούν πως αφορά την σταθερότητα στην Ευρώπη.
Σήμερα, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανοιχτή παραμένει η ώρα συνάντησής του με την βρετανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου