Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την Παιδεία

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016


ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του. 
Μάλιστα όπως και παλαιότερα είχε πει ο ίδιος "μην ζητάτε εκλογές γιατί μπορεί να γίνουν", επανέλαβε τη φράση λέγοντας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "μην κάνετε αιτήματα γιατί μπορεί να γίνουν αποδεκτά". 
Μιλώντας πρώτος, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για το θέμα του χρέους, όσο και για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της απομείωσης του χρέους ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη τον κατηγόρησε ότι «έχετε προτρέξει να υποστηρίξετε μερικές από τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών» για να υπογραμμίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα «μεταρρυθμίσεις» που θα φέρουν απολύσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
«Εμείς επιδιώκουμε απομείωση του χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλάγματα στους δανειστές την κατεδάφιση της κοινωνίας σε αντίθεση με τη ΝΔ που δεν το κρύβει πως δεν έχει πρόβλημα με αυτή την κατεδάφιση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. "Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους", τόνισε και αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση σημείωσε πως θα κλείσει στην ώρα της.

Αλ. Τσίπρας: Τώρα τι έχετε να πείτε για τις άδειες;

Κατηγόρησε ακόμη την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση στον αγώνα της να σπάσει το «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής που εσείς δημιουργήσατε και με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα». Δεν κρατάτε τα προσχήματα, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υποστηρίξετε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας».
«Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε», είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, για να προσθέσει: «Σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι και πρώτα απ' όλα εσείς, ότι ο νόμος ισχύει για όλους» τόνισε.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Σχολιάζοντας τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τολμάτε να σηκώνετε το δάχτυλο, εσείς, τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των υποκλοπών, της παράγκας στο ποδόσφαιρο κι άλλων μεγάλων σκανδάλων».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην υπόθεση Καλογρίτσα και την αποχώρησή του από τη διαδικασία διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως όποιος επίδοξος καναλάρχης δεν μπορεί να καταβάλλει το αντίτιμο θα εκπέσει, όπως και έγινε. «Πάει πια και αυτή η καραμέλα» είπε χαρακτηριστικά.

Video: Αλ. Τσίπρας: Τώρα τι έχετε να πείτε για τις τηλεοπτικές άδειες;
«Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν απο το ταμείο και θα πληρώσουν» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά και στα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα 255 εκατ. ευρώ (απο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε φέτος στους παιδικούς αταθμούς. Ήδη ξεκινά η στήριξη των νοσοκομείων με 4000 νοσηλευτές, ήδη ξεκινά πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων».

Αλ. Τσίπρας: Είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων

Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία, ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τα επίσης λόγο για «ιδιαίτερες σχέσεις σας με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων».
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
«Όλα όσα εξαγγείλατε στη ΔΕΘ, και δεν το αποκρύπτετε, μάλλον προϋποθέτουν νέες περικοπές στην Παιδεία. Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στα σχολεία μας, μετά από 7 χρόνια. Πρώτη φορά άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές» για να προσθέσει πως πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για προσλήψεις 9100 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Για τα Θρησκευτικά

«Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα, το συγκεκριμένο μάθημα οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.
Στον διάλογο που συνεχίζεται, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, για την οποία εξέφρασε τον σεβασμό του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί.

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση»

«Τα κορυφαία πανεπιστήμια, παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους, είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση, ο ευρωπαϊσμός σας είναι κούφιος» είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία.
Πρόσθεσε ότι όσοι προβάλλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως πανάκεια, «έχουν αναρωτηθεί γιατί οι απόφοιτοί μας του κατασυκοφαντημένου δημόσιου πανεπιστημίου είναι περιζήτητοι παντού;»
«Δεν θέλουμε την κοινωνία του 1/3, την κοινωνία της ελίτ και των πληβείων. Θέλουμε μια κοινωνία καθολικής ευημερίας και ισότητας» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ απευθύνθηκε στα παιδιά με ένα απόφθεγμα του Χαλίλ Γκιμπράν, λέγοντας: «η ζωή προχωρά μπροστά, δεν μένει στο χθες».
Αναφερόμενος στους αιώνιους φοιτητές ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους αιώνιους φοιτητές, το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές», εντοπίζοντας μία από τις αιτίες στο εξεταστικό σύστημα που σπρώχνει φοιτητές να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια που δεν αγαπούν.

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Υψηλούς τόνους κράτησε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος ανεβαίνοντας στη βήμα απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικότερες αναφορές και καθώς σας άκουγα, σκέφτηκα ότι μάλλον ο λογογράφος σας μπέρδεψε τις ομιλίες σας με κάποια που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα, την Τράπεζα Αττικής και τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής που στήνονται. Τα προσπεράσατε αδιάφορα».
Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας.
«Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι σκοπός του πρωθυπουργού είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας. «Σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε», τόνισε.

Video: Επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον υπουργό Παιδείας
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι «αναμοχλεύετε τις ιδεολογικές αγκυλώσεις άλλων εποχών, όταν η Παιδεία ήταν αντικείμενο αντιπαραθέσων, που μας γυρνάνε στο παρελθόν, αντί να κοιτάμε το μέλλον. Καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε προϊόν των βιωμάτων μας, δεν με ενδιαφέρουν οι επιλογές που κάνατε σαν μαθητής και φοιτητής, αλλά δεν έχετε καταλάβει τίποτε. Επαναλαμβάνετε τα ίδια κλισέ, ακολουθείτε τις ίδιες τακτικές, επαναστατική γυμναστική και καταλήψεις, αυτός είναι ο ιδεολογικός σας αρμός. Σε άλλους τομείς της πολιτικής εφαρμόζετε φιλελεύθερες πολιτικές, έστω και αν δεν τις πιστεύετε, στην Παιδεία δεν υποκρίνεστε, έχετε επιλέξει τον κατάλληλο υπουργό, τον κ. Φίλη για να ισοπεδώσει την έννοια της αριστείας και της αξιοκρατίας.
Εκπροσωπείτε όλες τις παθογένειες που εμποδίζουν την Ελλάδα να κινηθεί μπροστά. Κατά τη διάρκεια της θητείας σας έχετε υιοθετήσει 105 ρυθμίσεις που έχουν αποσαρθρώσει την δημόσια εκπαίδευση. Θα μπορούσα να μιλάω επί ώρες για την ζημιά που έχετε κάνει στην εκπαίδευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ακολούθως ανέφερε τις βασικές παρεμβάσεις που, όπως είπε, «δείχνουν το σχέδιο αποδόμησης όλων μεταρρυθμίσεων».

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συστηματικάαποδομεί μεταρρυθμίσεις ετών, και κυρίως το κεκτημένο ευρύτερων συναινέσεων στον τομέα της Παιδείας, θυμίζοντας ότι η ΝΔ το 2011 ψήφισε το νόμο Διαμαντοπούλου.
Μιλώντας για το θέμα της εθνικής συννενόησης, η οποία " θα έπρεπε να υπάρχει στα μείζονα και σημαντικά θέματα όπως η Παιδεία, κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης της Μαριέττας Γιαννάκου" ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην πρώην υπουργό Παιδείας, καλωσορίζοντάς την στην αίθουσα της Ολομέλειας.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, ενώ της καταλόγισε και εμπάθεια έναντι των ιδιωτικών σχολείων: «Υποβαθμίσατε Γυμνάσιο και Λύκειο. Κάνατε παρεμβάσεις, όμως 3 μέρες πριν αρχίσει η σχολική χρονιά. Επιλέξατε 4 μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές. Μετατρέπετε το γυμνάσιο σε ένα σχολείο αυτόματης προαγωγής. Κανείς δεν είναι υπέρ ενός σχολείου εξεταστικού κέντρου, αλλά στέλνετε λάθος μήνυμα ότι μπορεί να περνά κάποιος, ό,τι βαθμό και να έχει, στην επόμενη τάξη».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των «αιώνιων φοιτητών», λέγοντας ότι η εξήγηση ενδεχομένως για την επαναφορά τους είναι «για να πάρει το πτυχίο του ο κύριος Φίλης».

«Ελεύθερο σχολείο-αυτόνομο πανεπιστήμιο»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο δίπτυχο της ΝΔ για την Παιδεία, που είναι «ελεύθερο σχολείο-αυτόνομο πανεπιστήμιο», ενώ δεσμεύθηκε για την επαναφορά των πρότυπων-πειραματικών σχολείων, αλλά και πρότυπων επαγγελματικών λυκείων σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει επιτέλους να σπάσει το ταμπού για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, πράγμα που έκαναν άλλες χώρες, όπως η Τουρκία και η Κύπρος.
Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα καταργήσει όλες τις αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Παιδεία.

Για τα Θρησκευτικά

Αναφερόμενος στο θέμα των θρησκευτικών ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των θρησκευτικών και προσαρμογής του στα σύγχρονα δεδομένα, όμως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «το μάθημα των θρησκευτικών ήταν μια αφορμή για να δημιουργήσετε μια σύγκρουση για χάρη των συνιστωσών σας».
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Αφού αναφέρθηκε στην επιστολή που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξακολουθεί να παρέχει στήριξη σε έναν υπουργό που προσβάλει βάναυσα την Εκκλησία της Ελλάδος με την ανιστόρητη επιθετικότητά του.

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ από Φώφη

Eurokinissi
Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά που ξεκίνησε την ομιλία με αναφορές στην υπόθεση Καλογρίτσα και τα δάνεια που χορηγούσε η Τράπεζα Αττικής. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςμίλησε για διάτρητο διαγωνισμό για τον οποίο θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα ελέγχου τηςενημέρωσης. «Έρχεστε και μας κουνάτε το δάκτυλο για νομιμότητα; Η φούσκα έσκασε στα δικά σας χέρια και ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι», είπε και πρόσθεσε: «Έπεσε μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ Channel γιατί αποκαλύφθηκαν όλα και μας μιλάτε για τρίγωνο διαπλοκής; Δώσατε μάχη για την Τράπεζα Αττικής με στόχο να χρηματοδοτήσετε τον δικό σας εργολάβο και να ελέγξετε την ενημέρωση».

Δ. Κουτσούμπας: Είστε και οι δύο μεταξεταστέοι

Με τη γνωστή λαϊκή ρήση «το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσεγγίζουν το ζήτημα της Παιδείας με τον ίδιο τρόπο.
«Ο πρωθυπουργός έδωσε άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία ντροπή, για την επιτυχία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία όταν υποστηρίζει ότι τα σχολεία επέστρεψαν στην κανονικότητα. «Έλεος! Η καθημερινότητα για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι πολύ διαφορετική», είπε ο γγ του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε σε ποια καθημερινότητα επέστρεψαν τα σχολεία, όταν η λαϊκή οικογένεια, ρημαγμένη από τους φόρους, έχει μπροστά της τα έξοδα για τα φροντιστήρια, τις ξένες γλώσσες, για αθλητική δραστηριότητα και τη σχολική τσάντα που πρέπει να γεμίσει με την περίφημη σχολική λίστα.
Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι το μόνο στοίχημα που κέρδισε η κυβέρνηση είναι το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε με τη ΝΔ. «Το στοίχημα που κερδίσατε μέχρι τα τώρα, έχει όνομα. Λέγεται τρίτο μνημόνιο», είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί στην εκπαίδευση το μνημόνιο κατά γράμμα, με τον «εξορθολογισμό δαπανών για την παιδεία», και μάλιστα για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί και όλο το ιδεολογικό αντιδραστικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα.
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και με βάση τον εξορθολογισμό δαπανών που ψήφισε, είναι σπατάλη το να έχουν τα παιδιά μόνιμο δάσκαλο στα σχολεία τους, είναι σπατάλη η μετατροπή του ολοήμερου νηπιαγωγείου σε χώρο φύλαξης και είναι σπατάλη να στερείται ο μαθητής που έχει ειδικές ανάγκες , τον εκπαιδευτικό και τις δομές που χρειάζεται. Γι΄ αυτό μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα στο γυμνάσιο, είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι μαθητές αναγκάζονται στα ΕΠΑΛ να εγκαταλείψουν τις ειδικότητες που είχαν επιλέξει ή να μεταφέρονται σε άλλες πόλεις για να πάνε σχολείο. «Κόπτεστε ότι καλύψατε τα κενά, αλλά στην πραγματικότητα κάνατε χειρουργικές παρεμβάσεις για να κρυφτούν οι ελλείψεις αυτές. Τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν, το ό,τι θα πάρετε τα παιδιά νωρίτερα είναι επειδή υπάρχουν κενά», κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε καν να τολμάει να μιλάει για την ειδική αγωγή, διότι και φέτος δεν άνοιξαν σχολεία ελλείψει προσωπικού.
«Συνολικά οι αλλαγές στο σχολείο, βρίσκονται στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και χαρακτήρισε κοινές τις στοχεύσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ. «Για αυτονομία του σχολείου μίλησε το πόρισμα διαλόγου που οργάνωσε η κυβέρνηση. Αυτονομία του σχολείου ζήτησε και η ΝΔ. Αξιολόγηση του σχολείου με τα μέτρα και τα σταθμά της αγοράς έκανε λόγο το πόρισμα. Το ίδιο ζητάει η ΝΔ. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ΝΔ. Μήπως το εκπαιδευτικό κουπόνι που τινάζει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στον αέρα είναι αποκλειστικά πρόταση του ΣΕΒ; Ή μόνο της ΝΔ; Όχι φυσικά, το υλοποιεί και η κυβέρνησή σας, με την προσχολική αγωγή σήμερα», κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ.
Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ και σήμερα η κυβέρνηση, είναι στην κατεύθυνση μειωμένων μορφωτικών απαιτήσεων και στη λογική «άντε να τελειώσουμε το γυμνάσιο και μετά βλέπουμε». Αλλά στη συνέχεια, κατήγγειλε, «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, διότι η κυβέρνηση θέλει το λύκειο ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο». Στόχος κατήγγειλε είναι η αποτροπή από την επιλογή του Γενικού Λυκείου ώστε να υλοποιηθεί το όραμα της κυβέρνησης για μαζική στροφή στην πρόωρη επαγγελματική κατάρτιση στα υποβαθμισμένα και χωρίς υποδομές ΕΠΑΛ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου