Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του «8ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure».
  • Κάλεσμα «σε όλους όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα "αριστερός", που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση.
  • «Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα, η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα και ότι «το ελληνικό κράτος είναι απών». «Όσο ακόμη παραμένει αυτή η κυβέρνηση, οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το προσφυγικό με τις προτάσεις της ΝΔ» τόνισε.
  • Την άποψη ότι ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης πρέπει να αποσύρει όσα έχει ανακοινώσει για το μάθημα των θρησκευτικών και να είναι περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Εκκλησία, εκφράζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ.
  • Την ελπίδα του η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin να αποδώσει Δικαιοσύνη εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ακόμα και όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή εξακολουθήσαμε να εθελοτυφλούμε. Οι μολότοφ έγιναν μέρος του ντεκόρ μιας Αθήνας που βυθίζεται στην οργή. Μέσα στο καζάνι της οργής όλα δικαιολογούνται, η "βία" των μνημονίων εξισώνεται με τη βία των μολότοφ» αναφέρει.

Κόσμος

  • Η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times ανακοίνωσε ότι στηρίζει επίσημα την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η εφημερίδα περιγράφει την Κλίντον ως «μία από τις πλέον ανθεκτικές πολιτικούς της γενιάς της».
  • Ο αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, παραδέχτηκε στη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό που έγινε στη Βιέννη, ότι στην Ελλάδα είχαν δοθεί υποσχέσεις που σε μεγάλο βαθμό δεν τηρήθηκαν σε σχέση με την παροχή βοήθειας για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να υποστηριχθεί στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία. Συμφωνίες με τρίτες χώρες για επαναπατρισμό όσων δεν δικαιούνται άσυλο πρότεινε η Μέρκελ. Μόνη λύση η κοινή λύση τόνισε ο Δ.Αβραμόπουλος.
  • «Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η ΕΕ, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας. «Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.
  • Έρευνα έχει ξεκινήσει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun, σύμφωνα με το οποίο χάκερ αναζητά αγοραστή για 3.000 φωτογραφίες που έκλεψε από τον λογαριασμό της Πίπα Μίντλετον, της κουνιάδας του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
  • Σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι στο Χαλέπι δεν διαθέτουν πλέον πόσιμο νερό, λόγω των πρόσφατων βομβαρδισμών στις ανατολικές, ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης, ανακοίνωσε η Unicef, εκφράζοντας φόβους για την εμφάνιση ασθενειών στα μικρά παιδιά.

Οικονομία

  • Τη δέσμευση ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
  • Φωτιές άναψε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία υποστηρίζει ότι η μορφή της ρύθμισης για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα Funds, δεν επιβλήθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά ήταν επιλογή της Αθήνας.
  • Η πρόταση να έχει κατά προτεραιότητα ο δανειολήπτης τη δυνατότητα να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα Funds, απορρίφθηκε από τους δανειστές, υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, συμπληρώντας πάντως ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρόταση ρύθμισης στον δανειολήπτη πριν από τη πώληση του δανείου του.
  • Αισιόδοξος ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17% της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.
  • Οι καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα και στις αξιολογήσεις, σύμφωνα με το Βερολίνο, καθιστούν ομιχλώδες το άμεσο μέλλον και φέρνουν στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου. Η κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά και συχνά λείπουν οι προτεραιότητες για προγράμματα που προωθούν την οικονομία, αναφέρει πηγή με διαχρονικά άριστη γνώση των ελληνικών προγραμμάτων.

Αθλητισμός

  • Η Λοριάν νίκησε 1-0 τη Λιόν, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, και την υποχρέωσε στην τρίτη ήττα της στο φετινό σαμπιονά. Ο Καμπό πέτυχε στο 51΄ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και επέτρεψε στη Λοριάν να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο... κυνήγι της πρωτοπόρου της Serie A, Γιουβέντους, και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή παρέμεινε η Νάπολι.
  • Η Λοριάν νίκησε 1-0 τη Λιόν, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, και την υποχρέωσε στην τρίτη ήττα της στο φετινό σαμπιονά. Ο Καμπό πέτυχε στο 51΄ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και επέτρεψε στη Λοριάν να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
  • Το rotation του Λουίς Ενρίκε δεν είχε αυτή τη φορά δυσάρεστες συνέπειες για τη Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε πολύ εύκολα από το «Μολινόν», συντρίβοντας 5-0 τη Σπόρτινγκ Χιχόν για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Εϊμπάρ επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο «Ιπουρούα».
  • Ένας ψυχωμένος, δυνατός και πολύ καλός σε επίπεδο τακτικής Παναιτωλικός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 των «πρασίνων», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
  • Την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα μέτρησε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όπου έμεινε ισόπαλος (0-0) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όπου η Βέροια πέτυχε τεράστια νίκη (1-2) επί του Πανιωνίου. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς (0-0) στον εναρκτήριο αγώνα της 5ης στροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου