Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία της ανανεωμένης ιστοσελίδας www.livewithoutbullying.com του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό». Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENABLE”.
  • Ανοικτή πρόκληση για διάλογο και συμπόρευση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τις δυνάμεις, τις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη θέση του ακροατηρίου βρισκόταν ο Φώτης Κουβέλης.
  • Τον δρόμο της απέλασης από την Ελλάδα παίρνει 49χρονος Γάλλος που θεωρείται από τις Αρχές της χώρας του ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι κατά τη σύλληψή του ο 49χρονος φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
  • «Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
  • Να μη δεχτούν προσφυγόπουλα στο σχολείο τους αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, θυμίζοντας την περίπτωση του Ωραιόκαστρου. Η απόφαση αυτή οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του Συλλόγου, Βάνα Δημητριάδου, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Κόσμος

  • Χωρίς υπερβολή, δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια κανένα τηλεοπτικό πολιτικό γεγονός που να συναγωνίζεται σε ενδιαφέρον τη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ: Στο πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ δοκιμάζεται η υποψηφιότητα μίας πολιτικού του «σκληρού κατεστημένου» της Ουάσινγκτον απέναντι σε έναν οδοστρωτήρα που έχει χτίσει την προεκλογική του εκστρατεία πάνω σε εμπρηστικές δηλώσεις και δεν έχει πείσει τους πάντες για την προθυμία του να μιλήσει με συνεκτική επιχειρηματολογία.
  • Έπειτα από διαφωνίες ακόμη και για την ημερομηνία του ιταλικού δημοψήφισματος που θα κρίνει τις συνταγματικές αλλαγές της κυβέρνησης Ρέντσι, η Ρώμη επέλεξε την 4η Δεκεμβρίου ως ημέρα στησίματος της κάλπης. Στην κορυφή των συνταγματικών αλλαγών βρίσκεται η αλλαγή στη σχέση μεταξύ Βουλής και Γερουσίας, ώστε να διευκολυνθεί η κυβερνησιμότητα της χώρας, και ήταν το μεγάλο στοίχημα του Ρέντσι -που είχε συνδέσει την πολιτική του επιβίωση με το δημοψήφισμα, αν και όχι απαραίτητα εκείνη της κυβέρνησης.
  • Μετά το άσχημο αποτέλεσμα στις περιφερειακές κάλπες σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων, και ενώ η Μαδρίτη παραμένει σε πολιτικό αδιέξοδο, ο αρχηγός του σοσιαλιστικού PSOE Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε πως θα ανοίξει «κούρσα ηγεσίας» στο κόμμα, ως πρόκληση απέναντι στους εσωκομματικούς του επικριτές για την αρνητική του στάση απέναντι στον Ραχόι. «Το κόμμα πρέπει να μιλάει με μία φωνή» είπε ο Σάντσεθ, λέγοντας πως η εσωκομματική διαδικασία θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου.
  • Άνδρας άνοιξε πυρ κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Χιούστον του Τέξας, τραυματίζοντας εννέα άτομα. Ο δράστης είναι νεκρός, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθηκες θανάτου, και δεν φάινεται να είχε συνεργούς. Αναφορές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δικηγόρο, για τον οποίο εξετάζεται εάν βρισκόταν σε διένεξη με την εταιρεία του.
  • Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών άνοιξε πυρ εναντίον δύο άτομων σε σουπερμάρκετ δυτικά του Παρισιού, στο Πορ Μαρλί (του Υβελίν), τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Ο δράστης στη συνέχεια αποχώρησε και κατέφυγε στο σπίτι του, όπου στη συνέχεια έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οικονομία

  • Η θεσμοθέτηση ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου έργων και ενιαίου συστήματος παρακολούθησης έργων, με την καταγραφή όλων των εμπλεκόμενων νομικών και φυσικών προσώπων είναι ο στόχος σχεδίου νόμου που θέτει σε διαβούλευση μέχρι τις 17 Οκτωβρίου το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • Τίποτα δεν εμποδίζει την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δήλωσε στην Handelsblatt ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο» τόνισε.
  • Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.
  • Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας εκφράζει η ΓΣΕΕ. Είναι αδιανόητο να «ξεπουλιούνται» επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών και να υποθηκεύεται με αυτόν τον τρόπο το μέλλον της χώρας και κατ' επέκταση η πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες, τονίζει, στηρίζοντας απόλυτα τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και στους οργανισμούς.
  • Θωρακίζεται περαιτέρω η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Σήμερα, Παρασκευή, συνεδρίασε η Επιτροπή για την Αποτροπή και Διαχείριση Κυβερνοεπιθέσεων στον Τραπεζικό Χώρο για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας στην αποτροπή και επιτυχή διαχείριση των σχετικών περιστατικών ασφαλείας στις ελληνικές τράπεζες. Η Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση των δράσεών της.

Αθλητισμός

  • Η Αταλάντα πέρασε με νίκη από το «Αντριάτικο» απέναντι στην Κροτόνε, επικρατώντας της ουραγού της Serie A με 3-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο στην Πεσκάρα, προηγούμενη 3-0 με απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι. Ένα γκολ του Φεντερίκο Μελκιόρι στο 88ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην Κάλιαρι με 2-1 απέναντι στη Σαμπντόρια στο «Σαντ Ελία» της Σαρδηνίας.
  • Η Μπέρνλι σημείωσε τη δεύτερη εφετινή νίκη της στην Premier League, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Γουότφορντ στο «Turf Moor» στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στην Αγγλία. Οι «κλάρετς» σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και με το τρίποντο ανέβηκαν στους επτά βαθμούς, φτάνοντας στην κατάταξη την αποψινή αντίπαλό τους.
  • Η Αλαβές εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του «Mendizorroza» για να φτάσει στη νίκη με 3-1 απέναντι στην ουραγό Γρανάδα, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στην ισπανική Λίγκα. Ύστερα από ένα ισόπαλο ημίχρονο η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο επέβαλε το παιχνίδι της στο δεύτερο 45λεπτο και κατάκτησε τρεις σημαντικούς βαθμούς που την έστειλαν στη δεύτερη θέση, σε αντίθεση με τους Ανδαλουσιάνους που μοιράζονται την τελευταία θέση με την Οσασούνα.
  • Ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε τη Δευτέρα ότι υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ο Πορτογάλος επιθετικός φάνηκε να αντιδρά έντονα τη στιγμή της αντικατάστασής του στο ισόπαλο ματς (2-2) του Σαββάτου κόντρα στη Λας Πάλμας.
  • Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται σπάνια, και η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία να την εκμεταλλευτεί. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη επικεφαλής της Super League μετά από τρεις αγώνες. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκυρία, κατά την οποία έμειναν χωρίς γκολ την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου