Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Αποχή από όλες τις εκλογές αν πάρετε τις αίθουσες!»

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2016

Του Κώστα Ζαφειρίου
«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΗΛΕΙΑΣ
Συναγερμός είχε σημάνει από προχθές στην Αρετή, ύστερα από τις φήμες -που τελικά επιβεβαιώθηκαν- που ήθελαν την ΚτΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) να «βάζει χέρι» στις προκάτ αίθουσες της Αρετής με σκοπό να της μεταφέρει σε άλλο νομό!
Σχετικό ρεπορτάζ είχε χθες η «Πατρίς» ενώ χθες  βρεθήκαμε στην πλατεία της Αρετής όπου βρίσκονται και οι αίθουσες προκάτ.
Στον Μελιγαλά
Πράγματι λίγο μετά τις 11:00 το πρωί εμφανίσθηκαν στο χώρο του παλαιού σχολειού οι Διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνάσιου Μελιγαλά συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ανδρέα Μίγκο. Οι διευθυντές είχαν εντολή από την ΚτΥΠ ΑΕ να εξετάσουν τις αίθουσες.
Εκεί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Δ.Δ. Αρετής Περικλή Δρακιά αλλά και από άλλους χωριανούς ότι οι αίθουσες είναι απαραίτητες για την λειτουργία του χωριού. Μάλιστα σε μια από αυτές εδώ και μέρες κατοικεί πολυμελής οικογένεια που έχει μείνει άστεγη από τις θεομηνίες.
Επίσης ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής κοινοποίησε τόσο στην πρόεδρο της ΚΤΥΠ κ. Κοντούλη Ιωάννα, στον δήμαρχο κ Μοραντ Ναμπιλ και σε όλους τους βουλευτές της Ηλείας την διαφωνία του με αυτή την κίνηση. Παράλληλα ο κ. Ανδρέας Μίγκος διευκρίνισε προς τους διευθυντάς του σχολείου  ότι «δεν μπορεί το χωριό να μείνει χωρίς αίθουσα, δεδομένου ότι οι αίθουσες αυτές είναι πολλαπλών χρήσεων».
Μίγκος: «Είμαστε αντίθετοι»
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, τόνισε: «Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και σύσσωμη η τοπική κοινότητα της Αρετής είναι αντίθετοι σε αυτή τη κίνηση γιατί οι αίθουσες αυτές έχουν πολλαπλή χρήση: είναι τα κοινοτικά γραφεία, είναι η έδρα των συλλόγων της Αρετής, εδώ γίνονται ψηφοφορίες , ενώ τα απογεύματα γίνονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές ενώ στην συγκεκριμένη φάση λόγω των θεομηνιών στα προκάτ έχουν στεγαστεί και κάποιοι συμπολίτες μας των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο δήμος θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί η μεταφορά των αιθουσών.»
Δρακιάς: «Αποχή από τις εκλογές»
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Βασίλης Δρακιάς δήλωσε:
«Ζητούμε από τον δήμαρχο να δώσει λύση και να μην φύγει καμία αίθουσα από την Αρετή. Οι ΚτΥΠ ΑΕ  γνωρίζουν  από χρόνια ότι αυτές οι αίθουσες έχουν και Δημοτική Χρήση. Απομάκρυνση των αιθουσών αυτών σημαίνει μαρασμός του χωριού και τον δράσεων των σωματείων μας.
Απόφαση όλων των κάτοικων της Αρετής είναι να μην ξαναπάμε να ψηφίσουμε σε κανένα εκλογικό τμήμα μακριά από το χωριό μας εάν φύγουν οι αίθουσες».
Τέλος ο γνωστός και παλαίμαχος φωτορεπόρτερ κ. Θοδωρής Ασημακόπουλος, κάτοικος Αρετής, δήλωσε:
«Το κτίριο υπάγεται στον ιερό ναό του χωριού μας, γιατί το οικόπεδο είναι δωρεά της εκκλησίας. Ντροπή που έρχονται από την Μεσσηνία εδώ στην Ηλεία για να πάρουν προκάτ αίθουσες!
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου