Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θάνος Δημάδης κατηγορεί το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) πως ψευδώς μετέδωσε την είδηση περί σύλληψης των δύο δημοσιογράφων του Alpha και του Star στη Νέα Υόρκη. Αρνείται επίσης ότι μαζί με τον συνάδελφό του Δημήτρη Σουλτογιάννη πλαστογράφησαν την υπογραφή του Γιώργου Χριστοφορίδη.
  • Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
  • Απάντηση στα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η επίμαχη έκταση της Ιθάκης έχει υποθηκευτεί στο παρελθόν για τραπεζικό δάνειο, το οποίο δεν εξυπηρετείται, έδωσε ο επιχειρηματίας Σπυρίδων Καραμπάτσος.
  • Σαρανταοκτάωρη απεργία των ναυτεργατών, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου.
  • Σε νέο διαγωνισμό για τη ναύλωση πλοίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό, δεν προσήλθε στην Ακτή Βασιλειάδη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Κόσμος

  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν 43χρονο.
  • Σε τουλάχιστον 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε 600 πρόσφυγες που επιχειρούσαν από τις αιγυπτιακές ακτές να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, με προορισμό την Ευρώπη. Ζωντανοί έχουν ανασυρθεί 154 πρόσφυγες, ενώ αγνοούνται περίπου 400.
  • Η αστυνομία της γερμανικής Κολωνίας θεωρεί ότι ένας 16χρονος σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη σκόπευε να σχεδιάσει και να διενεργήσει βομβιστική επίθεση στην πόλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συνομιλίες του στο Διαδίκτυο είχε εκφράσει την «ξεκάθαρη πρόθεσή» του και είχε λάβει οδηγίες από το εξωτερικό, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε καν φτάσει στο σημείο να βρει τα υλικά.
  • Δεκάδες σχολεία εκκενώθηκαν την Τετάρτη στην ανατολική Νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, έπειτα από απειλή για βόμβα. «Δεν βρέθηκε κάποια απειλή. Όλοι είναι ασφαλείς» σημειώνουν οι Αρχές.
  • Τις φωτογραφίες δύο ανδρών, χωρίς γνωστά στοιχεία, που αναζητεί σε σχέση με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο δημοσίευσε το FBI. Οι δύο άνδρες θεωρείται ότι είχαν τοποθετήσει έναν από τους μηχανισμούς που δεν είχε εκραγεί το βράδυ του Σαββάτου.

Οικονομία

  • Την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει οριστική απόφαση για τη δόση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.
  • Η πολύχρονη κρίση συρρίκνωσε την περιουσία των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση
  • Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τετάρτη το σχέδιο νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων» το οποίο υπόσχεται με την Υπηρεσία Μίας Στάσης να μειώσει το χρόνο ίδρυσης επιχείρισης σε μία ημέρα. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.
  • Τα κρίσιμα για την αγορά ζητήματα της εφαρμογής του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και του παγώματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ταμεία επανέφεραν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ στην επίσημη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με το επιτελείο του ΔΝΤ, σήμερα, Πέμπτη. Έμφαση έδωσαν και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των επιχειρήσεων στις πηγές ρευστότητας μέσω της αναβάθμισης του ΕΤΕΑΝ.
  • Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Αθλητισμός

  • Ο «αναγεννημένος» Μάριο Μπαλοτέλι οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Νις στο ξεκίνημα της σεζόν στη Ligue 1. Με δύο γκολ του διεθνούς Ιταλού στράικερ η ομάδα του Φαβρ συνέτριψε με 4-0 τη Μονακό, που γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα (είχε 4 ήττες, μία ισοπαλία), ενώ τελείωσε το ματς και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπακαγιόκο (83΄). Η Νις, παράλληλα, διατήρησε το αήττητο που έχει (4-2-0) και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Ο Τάσος Δώνης έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων.
  • «Κόλλησε» στη Γένοβα η Νάπολι (0-0 με τη Τζένοα) και έπεσε από την κορυφή της Serie A μετά από λίγα 24ωρα. Εκεί βρίσκεται ξανά η... φυσική κάτοχος της θέσης, η Γιουβέντους που έκανε περίπατο εναντίον της Κάλιαρι (4-0) στο Τορίνο.
  • «Έγραψε ιστορία» ο Κάρλο Αντσελότι στη σημερινή νίκη της Μπάγερν επί της Χέρτα με 3-0. Ο Ιταλός τεχνικός είναι, πλέον, ο πρώτος στα χρονικά του συλλόγου του Μονάχου που έχει οδηγήσει την ομάδα σε 7 σερί νίκες από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Με τη νίκη επί της Ίνγκολστατ (3-1) την περασμένη εβδομάδα, ο σπουδαίος αυτός προπονητής είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατείχε ο Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο των Βαυαρών από τη σεζόν 1995/1996, όταν είχε δει τη Μπάγερν να κάνει το 6x6.
  • Στον αριθμό «16» σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Βιγιαρεάλ με το 1-1 στο «Μπερναμπέου» έγινε η πρώτη ομάδα μετά τον Φεβρουάριο που μένει αήττητη εναντίον της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.
  • Η καριέρα του Γιάγια Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι πνέει τα λοίσθια και ο εκπροσωπός του εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ο Ντιμίτρι Σέλουκ επιτίθεται... κατά βούληση πλέον στον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίο χαρακτήρισε «υποκριτή». Ο Ισπανός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο Τουρέ δεν πρόκειται να ξαναπαίξει στην ομάδα, μέχρι να απολογηθεί δημοσίως για τα σχόλια του ατζέντη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου