Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2016

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις για τις τηλεοπτικές άδειεςΣε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου προχώρησε την Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πολυσέλιδη μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, που σύμφωνα με τον Alpha καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεγχος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.
Ο καθηγητής Π. Λαζαράτος σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης δήλωσε:
«Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ΑΛΦΑ κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ .Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς θα κάνει το καθήκον της».

Μήνυση από βουλευτές της ΝΔ
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι βουλεύτες της ΝΔ, Μ. Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ιω. Τραγάκης, Κ. Τζαβάρας και Χ. Αθανασίου κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
Με αυτή ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ανακήρυξαν οριστικούς τους υπερθεματιστές των αδειών μεταξύ των οποίων τον Ιω. Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσο.
Όπως υποστηρίζεται, "υφίστανται τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η επιτροπή παραβίασε το καθήκον της προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο τήσεως των περιουσιακών του στοιχείων και ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης".
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου