Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:17 π.μ., με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Πύλου. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19χλμ.
Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές από τον σεισμό
«Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ανέφερε ο δήμαρχος ΚαλαμάταςΠαναγιώτης Νίκας, για τον ισχυρό σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια του μεσσηνιακού κόλπου
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε αναλυτικά: «Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», και πρόσθεσε: «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».
Υπενθυμίζουμε ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:20 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στη Μεσσηνία και στο νησάκι Βενέτικο.