Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Διέρρηξαν τον Αγιο Νικόλαο στο Λέξινγκτον Μασαχουσέτης και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αφαντοι παραμένουν οι ληστές που διέρρηξαν τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο ζύγιζε 400 πάουντς.
Η ληστεία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, π. Δημήτριος Κωσταράκης, διεπράχθη κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Κυριακής, είτε τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Κι αυτό διότι το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί και οι ντεντέκτιβς που ερευνούσαν την υπόθεση εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο στον κήπο ενός γειτονικού σπιτιού καλυμμένο με ένα μαύρο σεντόνι.
Οι αστυνομικοί κρίνοντας από το βάρος του χρηματοκιβωτίου πιστεύουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο. Οι ληστές, σύμφωνα με τον π. Δημήτριο Κωσταράκη, έσπασαν ένα από τα αγιογραφημένα παράθυρα, παραβίασαν το πλαϊνό και από εκεί εισήλθαν στον χώρο όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο.
Ο π. Κωσταράκης ήταν από τους πρώτους που πήγε στο ναό και στις 10:00 π.μ. της Δευτέρας και κάλεσε την Αστυνομία, η οποία έφθασε σε χρόνο ρεκόρ και ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Οι δράστες επειδή δεν μπορούσαν να σηκώσουν το χρηματοκιβώτιο το έσυραν και αυτό άφησε δύο συνεχόμενες λευκές γραμμές από τον χώρο που είχε εγκατασταθεί μέχρι και τον κήπο όπου το εγκατέλειψαν και διευκόλυναν τους αστυνομικούς να το εντοπίσουν και να πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του Λέξινγκτον απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τη διάρρηξη και τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο, είπε ότι «δεν έχει γίνει γνωστό» και ότι ανέμεναν το πρωί της Τρίτης από την κοινότητα να τους ενημερώσει σχετικά με τα κλοπιμαία.
Ο π. Δημήτριος Κωσταράκης απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τα κλοπιμαία και τις ζημιές, είπε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες επικαλούμενος τις εν εξελίξει έρευνες.
«Το μόνο που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι οι ληστές δεν στόχευαν τα ιερά και λειτουργικά σκεύη και άλλα πράγματα μεγάλης αξίας», επεσήμανε. Η είδηση για τη ληστεία έχει προβληματίσει τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Νικολάου.
«Η κοινότητά μας παραμένει ενωμένη και μονοιασμένη και προσευχόμαστε όπως συλληφθούν και οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες», υπογράμμισε ο κ. Κωσταράκης. Η είδηση για τη ληστεία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει μεταδοθεί από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.  Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου