Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Λίγους μήνες πριν καταρρεύσει η Κυβέρνηση Τσίπρα;

Έχασε την ευκαιρία που της έδωσε το Δημοψήφισμα και οι Εκλογές
  Συνεχίζουν το ξεπούλημα της Ελλάδας  
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες, ίσως και εβδομάδες από την κατάρρευση της Κυβέρνησης Τσίπρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από την Ελλάδα ο οικονομικός κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ότι ήταν τον Ιανουάριο του 2015 όταν εξελέγη για πρώτη φορά η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη μεριά, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας η Ελλάδα καταρρέει κοινωνικά αφού τόσο τα σχολεία όπως τα νοσοκομεία και γενικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου αντιμετωπίζουν τεράστια ελλείμματα λειτουργίας. Τα έσοδα δεν είναι όπως τα υπολόγιζαν οι οικονομικοί “φωστήρες” της κυβέρνησης γιατί ούτε το ΕΝΦΙΑ αλλά και ούτε οι άλλοι φόροι αποδίδουν τα έσοδα που υπολόγιζαν.
Αλλά και τι να δώσουν οι άνθρωποι αφού “εκ το μη έχοντος λαβείν ουκ έχειν” με άλλα λόγια αφού δεν έχουν πως να πληρώσουν.

Κατόρθωσε η κυβέρνηση να γίνει “ο μπαμπούλας” με νόμους που θα φέρουν χρήματα από φόρους και φόρους αλλά και περικοπές στις συντάξεις, στους μισθούς. Από την άλλη μεριά γίνονται παιδαριώδη λάθη όπως αυτό με τις δηλώσεις του ¨ολίγιστου” υπουργού Παιδείας στα μέσα ενημέρωσής.

Το "δεκανίκι" της κυβέρνησης κ. Πάνος Καμμένος τελευταία ακούγεται ότι “πλέει” σε άλλος μήκος κύματος και είναι πολύ ενοχλημένος με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας όπως και με το θέμα Φίλη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά.

Αλλά και ο λαός έχει πολλά παράπονα. Διαβάστε μόνο μία περίπτωση από τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινά:

Ο άνθρωπος επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ με την οικογένειά του όπου αυτός και η γυναίκα του ήρθαν μετανάστες. Με τα δύο τους παιδιά που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ γύρισαν στη Πατρίδα. Στην Ελλάδα που γύρισε έφτιαξε ένα σπιτάκι και έπιασε δουλειά σε μία νταλίκα. Μετά από χρόνια πήρε άδεια ταξί και εξυπηρετούσε το κόσμο. Σε κωμόπολη ήταν και στα γύρο χωριά ήταν περιζήτητος γιατί ήταν καλός οδηγός και καλός επαγγελματίας γιατί το ΤΑΧΙ κατά περίπτωση γινόταν λιμουζίνα για τη νύφη και το γαμπρό, γινόταν ασθενοφόρο, γινόταν νεκροφόρα να μεταφέρει φέρετρα και νεκρούς και μεταφορικό μέσον. Πολλές φορές του έδιναν ότι είχαν η καθόλου. Με άλλα λόγια του έμεναν υπόλοιπο 10 ευρώ εδώ, 20 ευρώ εκεί... Τα καύσιμα συνεχώς ανέβαιναν και τακτικά στο συνεργείο από τους παλιόδρομους στην επαρχία. Παράλληλα έπρεπε να πληρώνει 730 ευρώ την τριμηνία (κοντά 250 ευρώ το μήνα στο ΤΣΑ) για σύνταξη
Όταν έγινε 62 χρονών πρέπει να παραδώσει τις πινακίδες και να μεταφέρει την άδεια και εκεί που υπολόγιζε ότι θα έπαιρνε 100 χιλιάδες ευρώ ένας υπουργός ονόματι Ραγκούσης άλλαξε το νόμο για τα ΤΑΧΙ και ο άνθρωπος πήρε ψίχουλα! Τον πήρε τρία χρόνια να πάρει τη σύνταξή του η οποία μειώθηκε τρεις φορές παρακαλώ ενώ η σύζυγός του πρέπει να πληρώνει 99 ευρώ το μήνα για να πάρει, εάν θα πάρει σύνταξη! Για να τα βγάλει πέρα δεν πήγε να κλέψει ούτε να βάλει χασίς, πήρε ένα μικρό δάνειο από μία Τράπεζα. Δεν διάβασε τα ψηλά γράμματα όπου ο τόκος γινόταν 17% και καλείται σήμερα και αφού έχει ξεπληρώσει το ποσό που πήρε να χρωστάει 15,000 ευρώ φόρους.
Τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι χιλιάδες.

Επανέρχομαι τώρα στην Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν περιμέναμε ότι θα πάρει το μαγικό ραβδί και θα κάνει θαύματα. Ξέραμε τα λάθη επί λαθών των προηγουμένων και όταν λέω προηγουμένων ενοώ πολιτικών και κυβερνήσεων. 

Αλλά, από όλους αυτούς του μεγάλο-υπουργούς και “τσάρους” μόνο ο Τσοχατζόπουλος πήγε μέσα, οι άλλοι;  Κάποιοι πέρασαν στην “αφάνεια” κάποιοι άλλοι έγιναν “αμπελουργοί” (καλά διαβάσατε) άλλοι έγιναν βοσκοί (καλά διαβάσατε) και άλλοι “μετανάστευσαν” στας Παρισίους, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη...

Και ο Τσίπρας έβαλε υπουργούς κάποιο μπαρουφάκη, κάποιο φίλη και κάποιους άλλους από “λίγους και ολίγιστους”!

Ο πληθυσμός την Ελλάδας μειώνετε, το εργατικό δυναμικό μεταναστεύει καθημερινά, οι επιστήμονες μεταναστεύουν, οι εφοπλιστές “πιάνουν” έδρα τους ξένα λιμάνια και ο Τσίπρας με την ακολουθία του είναι η εξουσία.

Να πούμε την αλήθεια του θεού, δεν φταίει ο Τσίπρας για το που έχει φτάσει η Ελλάδα.  Αλλά όταν αναλαμβάνεις και λες στο λαό να ψηφίσει ΟΧΙ και ο λαός ψήφισε 2 προς 1 ΟΧΙ εσύ ρε Αλέξη γιατί το ΟΧΙ που βγήκε το πρωί το έκανες ΝΑΙ το βράδυ; Από εδώ άρχισαν τα λάθη επί λαθών για τον Τσίπρα και εάν δεν είχε την κάλυψη της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ευρώπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είχε καταρρεύσει προ πολλού.

Θα μου πεις “ο αυριανός θα είναι καλύτερος”; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Εύχομαι να είναι. Εύχομαι ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Πολύ φοβάμαι ότι τα προβλήματα στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια δεν τελείωσαν. Ο καιρός θα το δείξει.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου