Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2016

  • «Τα ζητήματα ασφάλειας έρχονται στην πρώτη γραμμή» καθώς «είμαστε στην πρώτη γραμμή νέων προσφυγικών ροών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με το Ίδρυμα Konrad Adenauer στο Ινστιτούτο Goethe, με θέμα: «Θρησκευτικός ριζοσπαστισμός: Μια πρόκληση για την Ευρώπη».
  • «Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό» τονίζουν διπλωματικές πηγές σε απάντηση προς τον Ερντογάν ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη Συνθήκη, κάνοντας λόγο για άδικες προβλέψεις της συνθήκης σε βάρος της Τουρκίας.
  • Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν όταν δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μηχανή, τους πυροβόλησαν, έξω από γυμναστήριο, στην οδό Σπύρου Θεοδωρίδη, στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.
  • Ως αναληθή και απαράδεκτη χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με τις αλυτρωτικές αξιώσεις της Αλβανίας.
  • Στην σύλληψη ενός άνδρα που περιφερόταν ύποπτα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στο Νέο Φάληρο και τελικά εντοπίστηκε να έχει καραμπίνα στο αυτοκίνητό του, προχώρησε το απόγευμα η αστυνομία.

Κόσμος

  • Επιβατηγό τρένο προσέκρουσε σε πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι αρχές του Νιου Τζέρσεϊ μιλούν για τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή και 108 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Τμήμα του σταθμού έχει μετατραπεί σε σωρό από μέταλλο και τσιμέντο, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για συρμό που δεν επιβράδυνε καθόλου μπαίνοντας στον σταθμό.
  • Σε στάση και εξέγερση εξελίχθηκε «έλεγχος ρουτίνας», σύμφωνα με τις Αρχές, σε φυλακή της Βραζιλίας, με κατάληξη να δραπετεύουν περίπου 200 κρατούμενοι. Η αστυνομία ανέφερε πως στη συνέχεια εντοπίστηκαν περίπου οι μισοί από αυτούς και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τους υπόλοιπους.
  • Με την κατάσταση στο Χαλέπι να επιδεινώνεται, η Μόσχα διαμηνύει πως η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων -έστω κι αν, απορρίπτοντας συζητήσεις για επταήμερη παύση εχθροπραξιών, δηλώνει ανοικτή σε υποστήριξη 48ωρης εκεχειρίας για διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επιμένουν στην απειλή τους να διακόψουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία στο Συριακό, με τον Τζον Κέρι να λέει πως η Ούασινγκτον είναι «στα πρόθυρα» του παύσει τις επαφές.
  • Η ΕΕ αριθμεί όλο και περισσότερους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα χάρη στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Eurostat, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει σε έκθεσή του ανησυχία για τον διαχωρισμό των ηλικιωμένων από το κοινωνικό σύνολο, υπογραμμίζοντας πως έχει σημαντικές συνέπειες για την ψυχική και τη σωματική υγεία τους.
  • Χιλιάδες άνθρωποι –45.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 70.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα– διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η βελγική κυβέρνηση του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ. Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα μετά την απόφαση της αμερικανικής Caterpillar να κλείσει τη μονάδα της στο Βέλγιο, στην οποία απασχολούνταν 2.000 άτομα.

Οικονομία

  • Την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ συζητήθηκαν στο EuroWorking Group. Όπως έγινε σαφές, εκταμίευση μπορεί να αποφασίσει το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου εφόσον υπολειπόμενα τρία προαπαιτούμενα.
  • Για περίπου ένα μήνα, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή και παραχώρηση νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.
  • Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 στο ΤΑΧΙS για τη υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.
  • Μία νέα πρόταση για ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, που είναι προς όφελος τόσο των δανειοληπτών όσο και των τραπεζών, παρουσίασε ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τζίρο όμως να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 568,24 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,90%.

Αθλητισμός

  • Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από το «Γ. Καραϊσκάκης» νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό με γκολ του Σωτηρίου στο 10΄, διπλασιάζοντας τις νίκες του στον 2ο όμιλο του Europa League του οποίου είναι πια μόνος επικεφαλής. Παρά την ήττα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους αλλά άτυχοι, καθώς εκτός των ευκαιριών που δημιούργησαν και έχασα, είδαν την μπάλα να χτυπά τρεις φορές στα δοκάρια του Βάτερμαν!
  • Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός που μετά την απώλεια στη Σούπερ Λιγκ από την ΑΕΛ στη Λάρισα, το βράδυ της Πέμπτης, είδε και τον κυπριακό ΑΠΟΕΛ να φεύγει νικητής με 1-0 από το Καραϊσκάκη στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Europa League. Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ επί της Λίμπερετς στην Τσεχία, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να επικρατεί με 2-1, παραμένοντας αήττητος μετά και τη 2η αγωνιστική στον 10ο όμιλο του Europa League. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός αν και ήταν καλός στο α' μέρος, στο 2ο λύγισε και έχασε στο Βίγκο από τη Θέλτα με 2-0, έχοντας πλέον δύο ήττες στον 7ο όμιλο.
  • Η Αστάνα και η Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκε ισόπαλες 0-0 στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, αποτέλεσμα που εξυπηρετεί απόλυτα τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή του 2ου ομίλου του Europa League και αν νικήσουν το βράδυ την ΑΠΟΕΛ θα έχουν ήδη πραγματοποιήσει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.
  • Η τύχη σε συνδυασμό με την απόφαση του Στραματσόνι να μην κάνει αλλαγές, στέρησαν από τον Παναθηναϊκό ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βίγκο. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-0 από τη Θέλτα για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Europa League. Δέχθηκαν τα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (Γκουϊντέτι 84΄, Βας 89΄) κι ενώ ο προπονητής τους πραγματοποίησε την πρώτη (και μοναδική) αλλαγή στο 88΄.
  • Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς, νικώντας την γηπεδούχο Σλόβαν με 1-2 σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην φάση των ομίλων με ανατροπή και δυο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου