Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους δύο συνταξιούχους

Κάτω από το όριο της φτώχειας ένας στους δύο συνταξιούχουςΠέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016

Eνας στους δύο συνταξιούχους ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας μετά και τις νέες μειώσεις που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.
Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων οι τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις μειώθηκαν από 20% έως και άνω του 50% μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις.
Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος προβλέπει ότι θα υπάρχει και συνέχεια καθώς όπως τονίζει «ο αυτόματος κόφτης έρχεται» και καταλήγει σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου