Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το Κογκρέσο παρέκαμψε το βέτο Ομπάμα για το νόμο που αφορά θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου


Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απόρριψης του βέτο που είχε ασκήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον νόμο ο οποίος επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Ηταν η πρώτη παράκαμψη προεδρικής αρνησικυρίας κατά τη διάρκεια της 8ετούς προεδρίας του Ομπάμα.
Η τελική ψηφοφορία ήταν 97-1 ενάντια στο βέτο στη Γερουσία και 348-77 στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ένα πλήγμα και για τη Σαουδική Αραβία, πέρα από τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο μοναδικός γερουσιαστής που υποστήριξε τον Ομπάμα ήταν ο Χάρι Ράιντ.
Οι Δημοκρατικοί Τιμ Κέιν, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς δεν ψήφισαν στη Γερουσία.
Τα προηγούμενα 11 βέτο που είχε ασκήσει ο Ομπάμα είχαν γίνει αποδεκτά. Ομως, αυτή τη φορά, σχεδόν όλοι οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του στο Κογκρέσο στάθηκαν απέναντί του, σχολιάζει το Reuters.
«Η παράκαμψη του προεδρικού βέτο δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφριά, αλλά ήταν σημαντικό σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να επιτραπεί στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ακόμη κι αν αυτό προκαλέσει κάποια διπλωματική αμηχανία», σχολίασε ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ.
Ο Ομπάμα είχε υποστηρίξει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα αφήσει εκτεθειμένες σε μηνύσεις αμερικανικές εταιρείες, στρατεύματα και αξιωματούχους, όπως και θα αποξενώσει σημαντικούς συμμάχους, σε μία εποχή παγκόσμιας αναταραχής
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου