Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016

  • «Σήμερα, αντίθετα με πριν από έναν χρόνο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα αποτελούν ευκαιρίες για την διεθνή κοινότητα, για την Ευρώπη και για την περιοχή μας, να γυρίσουμε σελίδα στις κρίσεις του παρελθόντος και να αποτρέψουμε καινούργιες επικίνδυνες κρίσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ.
  • Με κυνηγετική καραμπίνα απείλησε πρόσφυγες που κάθονταν σε καντίνα στην είσοδο του hotspot της Λέσβου 84χρονος, χωρίς όμως να πυροβολήσει.
  • «Οι καλύτερες μέρες αυτής της χώρας είναι μπροστά. Σας ζητώ να το πιστέψετε, όπως πιστέψατε και σε μένα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή τον ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ.
  • Ένα απρόοπτο περιστατικό έγινε αφορμή για να διακοπεί για μερικά λεπτά η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ελληνοαμερικανικό σχολείο της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος». Από τη σκληρή προετοιμασία της σχολικής χορωδίας, που υποδέχθηκε τον κ.Τσίπρα με τραγούδια σπουδαίων ελλήνων δημιουργών, μια μαθήτρια λιποθύμησε.
  • Η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους μαθητές του ελληνοαμερικανού σχολείου της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος».

Κόσμος

  • Στην εκκένωση του Terminal B του αεροδρομίου La Guardia της Νέας Υόρκης προχώρησαν το βράδυ (τοπική ώρα) οι Αρχές, καθώς εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο όχημα. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην είσοδο με τις πόρτες ανοικτές.
  • Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώνονται βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.
  • Η ανοικτή πληγή του Παλαιστιανιακού ήρθε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο στον ΟΗΕ, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, να φέρνουν στη Γενική Συνέλευση με τις ομιλίες τους την άλυτη διαμάχη.
  • Στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου περιλαμβάνονται έξι ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.
  • «Είναι ντροπή να καταλογίζει κανείς στον Ζέεχοφερ πως αντιτίθεται σε αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προσφύγων»: Με αυτά τα λόγια μπήκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη μάχη στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ γύρω από την στάση της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό. Ο Ζέεχοφερ, του βαυαρικού CSU, έχει εκφράσει τις ηχηρότερες επικρίσεις από το εσωτερικό του στρατοπέδου της κεντροδεξιάς.

Οικονομία

  • Στη Βουλή κατατίθεται την Παρασκευή το πρώτο πακέτο από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ με «μία ή δύο» εκκρεμότητες, όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ. Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μεταφορά και νέου πακέτου ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο.
  • Για «ψιλικατζίδικες» τακτικές κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωση σχετικά με τη χρήση των αποθεματικών του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών) από το ΙΚΑ, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα της βιωσιμότητας των Ταμείων, για το οποίο -όπως επισημαίνεται- η ΓΣΕΕ έχει κατ' επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
  • Μετά το πρωτοφανές φιάσκο του Ιουλίου η περιφερειακή κυβέρνηση του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου ξεκινά μια δεύτερη προσπάθεια πώλησης του ζημιογόνου αεροδρομίου Φρανκφούρτης-Χαν. 13 οι νέοι ενδιαφερόμενοι.
  • Ενεργοποιείται την Παρασκευή, για 15η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.563.590,00 ευρώ και αφορά 120.425 δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στην Ελλάδα διαπίστωσε ο υφυπουργός Αλ.Χαρίτσης στο 11ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Οι Ευρωπαίοι επενδυτές αξιολογούν τις επενδυτικές εναλλακτικές και προετοιμάζονται για υλοποίηση τοποθετήσεων, υπερθεματίζει ο Σ.Λαζαρίδης. «Η συγκυρία δείχνει να είναι ευνοϊκή, στο χέρι μας είναι η μεν κυβέρνηση να πείσει τους ξένους ότι η χώρα αλλάζει σελίδα οι δε επιχειρήσεις ότι τα φιλόδοξα σχέδιά τους έχουν προοπτική» συμπληρώνει ο κ. Χ.Γκότσης.

Αθλητισμός

  • Με εκτός έδρας νίκες της Εσπανιόλ και της Λεγανιές και μάλιστα με το ιδιο σκορ (1-2) συνεχίστηκε η 5η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με ανατροπή στο β΄ ημίχρονο η Λεγανιές πέρασε από το το «Ριαθόρ», έδρα της Λα Κορούνια, ενώ η Εσπανιόλ πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στην Παμπλόνα, ξεπερνώντας την αντίσταση της Οσασούνα.
  • Στο παρελθόν ανήκει το «θέμα» με τον Χρήστο Αραβίδη, όπως δήλωσε σήμερα ο Τιμούρ Κετσπάγια στην κάμερα της NOVA. Ο Γεωργιανός τεχνικός της ΑΕΚ, στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα θέλει να διατηρήσει στην ομάδα, ενώ εκτίμησε πως εκτός από τον Μάνταλο δεν θα προλάβει το ματς απέναντι στον Ηρακλή, ούτε ο Ούγκο Αλμέιδα.
  • Πολλά αγωνιστικά προβλήματα προέκυψαν για τον Αντρέα Στραματσιόνι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη, καθώς Λέτο, Χουλτ και Βιγιαφάνιες αποχώρησαν με προβλήματα και θεωρείται απίθανο να προλάβουν το ματς με τον Παναιτωλικό.
  • Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας της Γαλατασαράι, τον Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στα μέσα Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.
  • Την Εθνική ομάδα της Λευκορωσίας θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε φιλική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 9 Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα αποτελέσει την τελική δοκιμή της «γαλανόλευκης» ομάδας πριν τη συνάντηση που θα ακολουθήσει τέσσερις ημέρες αργότερα (13 Νοεμβρίου) με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου