Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τους δύο δημοσιογράφους, Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνο Δημάδη, οι οποίοι φέρεται να «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά», καθώς ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Μηλιώνης, διέψευσε ότι ήταν αυτός ο συντάκτης του τηλεγραφήματος.
  • Τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του κατά την εκδήλωση μνήμης στο Ιερό Θυσιαστήριο του «Μπλόκου της Κοκκινιάς», που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια. Τόνισε, ακόμη, ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ ξανά στους κάθε είδους προδότες να θέσουν σε κίνδυνο την Ελλάδα».
  • Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του «8ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure».
  • Ένας 42χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη από την Πυροσβεστική ως ο υπαίτιος για την πρόκληση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε διάφορα σημεία του όρους Πάστρα, στην Οινόη Αττικής.
  • «Η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αυτού που θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη» εκτιμά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να περάσει και όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προϋποθέτει η δεύτερη αξιολόγηση, τέλη Οκτωβρίου, για την υπόλοιπη δόση».

Κόσμος

  • Τρελή πορεία ακολούθησε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, όταν επιβάτης επιτέθηκε με ομπρέλα στον οδηγό, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του, χτύπησε τρία αυτοκίνητα κια κατέληξε να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο λεωφορείο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Από την τρελή πορεία τραυματίστηκαν 11 επιβάτες του λεωφορείου.
  • Να μην εκτροχιαστεί η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Συρία και να διερευνηθούν διεξοδικά οι πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι και στην Ντέιρ Εζόρ κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Δήλωσε πως θα ήταν επικίνδυνο να επαναληφθούν παλιότερα λάθη και κάλεσε σε συλλογικές προσπάθειες για να αποτραπεί η καταστροφή στην Συρία.
  • Η οικογένεια του 43χρονου Κιθ Σκοτ, ο θάνατος του οποίου από αστυνομικά πυρά στο Σάρλοτ πυροδότησε νέο γύρο επεισοδίων, δημοσίευσε, μέσω των New York Times, βίντεο από τον θανάσιμο πυροβολισμό. Η αστυνομία νωρίτερα είχε πει πως η ίδια στην παρούσα φάση δεν επρόκειτο να δημοσιεύσει βίντεο, αλλά σκοπεύει να το κάνει αργότερα. Από τις εικόνες δεν προκύπτει με σαφήνεια εάν ο Σκοτ κρατούσε ή όχι όπλο.
  • Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 40 κτίρια καταστράφηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής στο Χαλέπι, σύμφωνα με το τοπικό νοσοκομείο και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της πόλης. Στο διπλωματικό πεδίο, συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας κατέγραψε «μία μικρή πρόοδο», σύμφωνα με τον Κέρι, ενώ η Γαλλία κατηγορεί τη Συρία πως με τις επιδρομές στο Χαλέπι θέλει «να χωρίσει στα δύο τη χώρα».
  • Συνάντηση στη γερμανική καγκελαρία θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη η Άγνκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η είδηση παίζει ιδιαίτερα ψηλά στα ιταλικά ΜΜΕ με την «επισήμανση» ότι δεν προσκλήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -με τους ιταλούς δημοσιογράφους να το συσχετίζουν με τη διαφωνία που εξέφρασε ο Ρέντσι στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα.

Οικονομία

  • Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στις αρμόδιες Επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια. ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ μεταφέρονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.
  • Η μείωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% του ΑΕΠ σε 2% του ΑΕΠ είναι εφικτή χωρίς να επηρεάζονται οι προοπτικές βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Η SOCAR θα έχει συνομιλίες με έλληνες αξιωματούχους την επόμενη εβδομάδα για τη συμφωνία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ, είπε ο πρόεδρος της αζέρικης εταιρίας την Παρασκευή.
  • Με μικρά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Eurobank, της Folli Follie και της Τιτάν. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 574,05 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,33%.
  • Την προσωρινή αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου στην Μπρατισλάβα.

Αθλητισμός

  • Την τρίτη σερί νίκη της στη Bundesliga πέτυχε η Ντόρτμουντ. Αυτή την φορά με το... φτωχό 3-1 επί της Φράιμπουργκ στην «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Μετά από το 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ και το 6-0 επί της Νάρμστατ, οι Βεστφαλοί έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά πήραν τους τρεις βαθμούς και προσωρινά «έπιασαν» τη Μπάγερν στην κορυφή της βαθμολογίας. Βασικός και πάλι με την φανέλα της Ντόρτμουντ ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
  • Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό στάδιο ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει το Σάββατο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, σε μια δύσκολη αποστολή, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν μία ημέρα αργότερα με Λάρισα και Ξάνθη. Ειδικά το παιχνίδι στη Λάρισα με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον πρωταθλητή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι «βυσσινί» έχουν τις δυνατότητες για να προβληματίσουν τους Πειραιώτες.
  • Ξαφνικό πρόβλημα επιδημίας που παρουσιάστηκε στις τάξεις της Σλόβαν Λίμπερετς, θέτει σε ενδεχόμενο αναβολής τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ χτυπήθηκε από επιδημία με τα συμπτώματα γρίπης και γαστρεντερίτιδας να έχουν αποδεκατίσει την τσέχικη ομάδα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε και το προγραμματισμένο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Κάρβινα για την 8η αγωνιστική!
  • Μετά από αρκετό καιρό ο Μαρίνος Ουζουνίδης «έλυσε τη σιωπή του» σχετικά με το φλερτ με τον Ολυμπιακό και τους λόγους που οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον Πανιώνιο. «Το deal με τον Ολυμπιακό χάλασε για πολλούς λόγους. Δεν είχα πάντως συμφωνήσει 100% με τον Ολυμπιακό. Ό,τι έγινε, όμως, η διοίκηση το γνώριζε. Ενημέρωσα αυτούς που έπρεπε, και όλα ήταν εν γνώσει τους, ήταν δηλαδή ενήμερη η ομάδα».
  • Η UEFA ενημέρωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους ακόλουθους ορισμούς Ελλήνων διαιτητών σε αγώνες των διοργανώσεών της: Ο Σταύρος Μάνταλος με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο, Βασίλειο Καραβασίλη και 4ο διαιτητή τον Ιωάννη Παπαδόπουλο ορίστηκαν να διευθύνουν αγώνα για τα προκριματικά του UEFA U-21 European Championship 2017, που θα διεξαχθεί μεταξύ 8-11/10/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου