Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πτήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), ανέστειλε την απεργία που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.
  • Για έναν διαγωνισμό με «στοιχεία τυχαιότητας, εκβιαστικότητας και μη ορθολογικά» μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωσε με θέμα «Τηλεοπτικές άδειες: ζητήματα συνταγματικού και ευρωπαϊκού δικαίου» που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Τόνισε ότι «όλο αυτό γίνεται στο όνομα του μνημονίου» και μίλησε για «φιλομνημονιακό κρεσέντο από την κυβέρνηση».
  • Οι αλλαγές στο μάθημα των θρσηκευτικών θα προχωρήσουν παρά τις αντιδράσεις ορισμένων «έξαλλων», είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία στο σύνολό της δεν αντιδρά στις αλλαγές. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η Ιστορία έχει δείξει ότι καμία πλευρά δεν κερδίζει από μία συγκρούση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.
  • Ακυρώσεις πτήσεων θα ισχύσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή για την «Αναδιοργάνωση της ΥΠΑ». Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη με την ΟΣΥΠΑ.
  • Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της είδησης του ομαδικού βιασμού του 16χρονου Πακιστανού, τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο χώρο που κρατούνται οι ανήλικοι και ασυνόδευτοι πρόσφυγες, στο hot spot της Μόριας, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του. Όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους τέσσερις Πακιστανούς.

Κόσμος

  • Τα ογδοηκοστά του γενέθλια γιορτάζει αύριο, Πέμπτη, ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Έζησα πάντα σαν να ήμουν 40 ετών, διότι έτσι ένιωθα, γεμάτος περιέργεια και όρεξη να κάνω καινούρια πράγματα. Μετά, ξαφνικά, αντιμετώπισα καρδιακή πάθηση. Και με την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα ήρθε και η επίγνωση του ότι είμαι ένας άνδρας 80 ετών», δήλωσε σε συνέντευξή του.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να κινητοποιηθούν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας ότι το να μην πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 8η Νοεμβρίου θα είχε ως αποτέλεσμα να ανέλθει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ, o οποίος «δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα» για την θέση του επικεφαλής της χώρας.
  • Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε 29χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, όταν προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον αφγανού πρόσφυγα, ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του 29χρονου, σε κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνο.
  • Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε το βέτο του Μπαράκ Ομπάμα στο νομοσχέδιο που επέτρεπε σε συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου να κινηθούν νομικά εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Η υπόθεση πηγαίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών είναι εξίσου ισχυρή με τη Γερουσία.
  • Ως προϊόν «προκατάληψης και παραχάραξης» απέρριψε η Ρωσία το ολλανδικό πόρισμα για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο έδειχνε ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση των φιλορώσων ανταρτών: Τα ευρήματα «είναι προϊόν φαντασίας και ο ένοχος σχεδιάστηκε αυθαίρετα» υποστήριξε το ρωσικό ΥΠΕΞ, το υπουργείο Άμυνας αρνείται πως συστήματά του πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία ενώ που ο ρωσικός κατασκευαστής των πυραυλικών συστημάτων Buk υποστηρίζει πως το πόρισμα δεν στηρίζεται σε τεχνικά στοιχεία.

Οικονομία

  • Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.
  • Υπεγράφη, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Μετά την υπογραφή η Μαρινόπουλος, η Σκλαβενίτης και οι τράπεζες αποδύονται σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, έως το μεσημέρι της Παρασκευής να έχουν αποσπάσει την έγγραφη συναίνεση των πιστωτών.
  • Τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν την Τετάρτη να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2008, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τις χαμηλές τιμές του μαύρου χρυσού.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, έκρινε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους, ενώ τόνισε πως το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα και προεξόφλησε πως πράγματι θα συνεχίσει.
  • Διευκρινίσεις για τον τρόπο απονομής σύνταξης για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η σύνταξη απονέμεται από τον τελευταίο φορέα στον οποίο ο αιτών τη σύνταξη ήταν ασφαλισμένος κατά την τελευταία χρονική περίοδο της απασχόλησής του.

Αθλητισμός

  • Γκολ και θέαμα επεφύλασσε το «μενού» της 2ης αγωνιστικής του Champions League. Οι 16 ομάδες μάζεψαν συνολικά 28 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα σε μία άκρως παραγωγική βραδιά με πρωταγωνίστρια την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η Μπαρτσελόνα κινδύνευσε άμεσα με απώλεια στο Μενχενγκλάντμπαχ, όμως επικράτησε 2-1 της τοπικής Μπορούσια, ενώ στον πιο συναρπαστικό αγώνα της ημέρας η Σέλτικ προηγήθηκε τρεις φορές της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως βρήκε τις αντίστοιχες απαντήσεις στο χορταστικό 3-3. Ανατροπή και για την Παρί Σεν Ζερμέν που κέρδισε 3-1 τη Λουντογκόρετς, εύκολα η Νάπολι 4-2 τη Μπενφίκα, κανένα πρόβλημα η Άρσεναλ στο 2-0 με τη Βασιλεία.
  • Σίγουρος πως οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Βέβαια παρ'όλα αυτά ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι ακόμα και αν η ομάδα του φύγει από την Τσεχία με το τρίποντο, τίποτα δεν θα έχει κριθεί μιας και είμαστε μόλις στον δεύτερο αγώνα των ομίλων.
  • Τη σιγουριά του ότι παρά τις απουσίες οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσόνι στη Συνέντευξη Τύπου του αγώνα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, απέναντι στη Θέλτα. Στη συνέχεια παραδέχτηκε πως η αντίπαλος τους είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως κατέστησε σαφές ότι «σεβόμαστε την Θέλτα αλλά η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη».
  • Με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την προεδρία της του «δικεφάλου του Βορρά». Μάλιστα στη γραπτή αυτή δήλωση ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εξηγεί αναλυτικά και τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν στο να πάρει αυτή την απόφαση.
  • Ο άνθρωπος που έκρινε τρία διαδοχικά ντέρμπι στην περσινή σεζόν, θα λείψει από την ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ρόναλντ Βάργκας που τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο ματς με τον Ηρακλή, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση αριστερού προσαγωγού δεύτερου βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου