Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Moody's υποβαθμίζει την Τουρκία: «Ακατάλληλη για επενδύσεις»

 Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Moody's υποβαθμίζει την Τουρκία: «Ακατάλληλη για επενδύσεις»
Στην κατηγορία του «ακατάλληλου για επένδυση» υποβάθμισε ο Moody's το αξιόχρεο της Τουρκίας.
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, τους κινδύνους από την εξωτερική χρηματοδότηση και την επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.
Αν και υποβάθμισε την Τουρκία από τη βαθμίδα Baa3 στην Ba1, διατηρεί «σταθερή» την προοπτική της χώρας, σημειώνοντας ότι η «ευέλικτη» οικονομία της και τα ισχυρά φορολογικά έσοδά της εξισορροπούν τις πιέσεις που δέχεται το ισοζύγιο πληρωμών της.
Ηδη ο οίκος Standard & Poor's είχε υποβαθμίσει την Τουρκία κατά δύο μονάδες αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Fitch θα ανακοινώσει τις δικές του εκτιμήσεις στις αρχές του 2017.
Μετά από την απόφαση της S&P, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει τον οίκο αξιολόγησης, καταλογίζοντάς του πολιτικά κίνητρα για την εκτίμησή του.
Σχολιάζοντας τώρα την απόφαση του Moody's, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί, είπε ότι ο οίκος αγνόησε τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που λαμβάνει η Αγκυρα για να ενισχύσει την ανάπτυξη. «Παρά τους παγκόσμιους και περιφερειακούς κινδύνους, ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας είναι μεταξύ των πέντε κορυφαίων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο Moody's αναμένει ότι το ΑΕΠ της Τουρκίας θα αυξηθεί κατά 2,7% τα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με το 5,5% που ήταν κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια της τρέχουσας δεκαετίας. «Οι ευρείας κλίμακας διαθεσιμότητες στον δημόσιο τομέα προκαλούν αμφιβολίες για την ικανότητα των θεσμών χάραξης πολιτικής να επιτύχουν περαιτέρω πρόοδο τόσο στον νομοθετικό τομέα όσο και στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», σχολίασε ο οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου