Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Με 152 «ναι» ψηφίστηκε την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Στη συνεδρίαση, που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, δεν μίλησαν ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους αύριο, Τετάρτη, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας.
  • Ολομέτωπη επίθεση με αιχμή το Υπερταμείο, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις και «την ακατανόητη ενεργειακή πολιτική», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνομολόγησε την πλήρη κατάλυση οιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της χώρας και οδήγησε την χώρα σε θεσμική υποδούλωση.
  • Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ μπροστά από τη Βουλή, αντιδρώντας στο «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, που θα προέλθει όπως υποστηρίζουν, από την ένταξη των δημόσιων επιχειρήσεων στο Υπερταμείο, όπως προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο.
  • Την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε πανό των αστυνομικών που διαδήλωσαν το πρωί έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το πανό έγραφε: «Καμμένε, θυμήσου την υπόσχεσή σου και αν δεν μπορείς άντε παραιτήσου». Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
  • Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ξεπεράσατε και τους προηγούμενους στον λαϊκισμό. Τα ίδια λάθη, αλλά αυτή τη φορά με επαναστατικό αμπαλάζ» τόνισε.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν αντιπυραυλικά συστήματα στη Νότιο Κορέα «το συντομότερο δυνατό», δεδομένων των ρυθμών με τους οποίους η Πιονγιάνγκ προχωρά σε πυραυλικές δοκιμές, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.
  • Μια από τις χειρότερες τραγωδίες εκτυλίχθηκε στα ανοικτά της Αιγύπτου, καθώς τουλάχιστον 202 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Έως και 450 πρόσφυγες ταξίδευαν με το αλιευτικό όταν βυθίστηκε.
  • Ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων στο Τσέλσι του Μανχάταν φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν είχε καμία επαφή με οποιαδήποτε εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου πυρήνα ή μιας απειλής για νέα επίθεση» κατέθεσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.
  • Εκτός από το μικρόφωνο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε και τον παρουσιαστή του πρώτου ντιμπέιτ απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον για μεροληψία, λέγοντας πως απέφυγε να κάνει σκληρές ερωτήσεις στην αντίπαλό του. Επιπλέον είπε ότι «χάρηκε που κατάφερε να συγκρατηθεί και δεν αναφέρθηκε στα "παραπτώματα" του Μπιλ Κλίντον, από σεβασμό στην κόρη του» -έστω κι αν ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, βομβαρδίζοντας το Διαδίκτυο με αποτιμήσεις που τον αναδεικνύουν νικητή του ντιμπέιτ.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπερασπίστηκε τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης, παρά τις «προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν» οι χώρες φιλοξενίας, σε μια περίοδο που το θέμα των μεταναστευτικών ροών προκαλεί αυξανόμενες εντάσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ έναντι 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Έτσι, το σύνολο των παλαιών (έως 31.12.2015) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από τις αρχές του έτους) προς το δημόσιο ανήλθε τον Αύγουστο σε 91,582 δισ. ευρώ.
  • Σοβαρές δυσλειτουργίες, κωλυσιεργίες, απροθυμία να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Τράπεζας Ελλάδος για αλλαγές, και ευθύνες στους μετόχους της καταλόγισε μεταξύ άλλων στην Τράπεζα Αττικής, η διευθύντρια εποπτείας πιστωτικού συστήματος της ΤτΕ, Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.
  • Στοίχημα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη στρατηγική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο Υπερταμείο, ενώ κατήγγειλε εκστρατεία ψεύδους λέγοντας πως από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση ιδιωτικοποιήσεων. «Δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση όλης της περιουσίας» διαβεβαίωσε.
  • Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ. Ο υπουργός Οικονομικών θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «The Bridge Forum Dialogue».
  • Μήνυμα στον Μάρτιο Ντράγκι να γίνουν επειγόντως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να τερματιστεί η εποχή των χαμηλών επιτοκίων, έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του κεντρικού τραπεζίτη στο Βερολίνο.

Αθλητισμός

  • Μετά την Αγγλία, η Λέστερ επιδιώκει να «σοκάρει» και την Ευρώπη. Οι «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να «ζευγαρώσει» τις νίκες της στο Champions League επικρατώντας 1-0 της Πόρτο στο «Κινγκ Πάουερ». Συγκλονιστικό ματς έγινε στο «Ζίγκναλ Ιντούνα» με τη Ρεάλ να έχει τον Ρονάλντο σε μεγάλη βραδιά, να προηγείται δύο φορές της Ντόρτμουντ, αλλά σε αμφότερες οι Γερμανοί αντέδρασαν με τον Σούρλε να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στο 87΄. Εύκολες νίκες με... 4άρα για Γιουβέντους και Κοπεγχάγη. Δείτε όλα τα αποτελέσματα...
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Σαμ Άλαρνταϊς, μόλις 67 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του! Το Sky Sports μετέδωσε ότι η FA προχώρησε στην απόλυσή του και αιτία στάθηκε ασφαλώς το σκάνδαλο που ξέσπασε από το πρωί, μετά το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Telegraph. Ο 61χρονος προπονητής εμφανίζεται να συνομιλεί με δημοσιογράφους μεταμφιεσμένους σε επιχειρηματίες και να τους δίνει συμβουλές πώς να παρακάμψουν τους κανονισμούς που αφορούν στις μεταγραφές. Επίσης, επέκρινε τον προκάτοχό του, Ρόι Χότζσον και τον βοηθό του Γκάρι Νέβιλ.
  • Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης η προετοιμασία της ΑΕΚ για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (20:30) στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Πέτρος Μάνταλος προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό και την επέμβαση που έκανε στη μύτη και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο και μπάλα, φορώντας ειδική μάσκα.
  • Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει έξι Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ, οι οποίες πρόσκεινται στην «αντιπολίτευση», με την οποία ζητούσαν να κριθούν άκυρες οι αποφάσεις που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή στις 12 Σεπτεμβρίου και κατ' επέκταση να μη διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου, στα Χανιά.
  • Έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ μέχρι το φινάλε του Α' γύρου (7η-15η αγωνιστική). Στις 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 10η αγωνιστική και δυο εβδομάδες αργότερα (20/11) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στο Φάληρο και στις 30 του ίδιου μήνα το ντέρμπι Δικεφάλων ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου