Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Γέμισε το Ελληνικό Προξενείο με Έλληνες Φοιτητές και Φοιτήτριες των ξακουστών Πανεπιστημίων της περιοχής Βοστώνης τα οποία είναι από τα καλύτερα του κόσμου!

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2016
Orientation Workshop and Welcome Reception

Συγκεκριμένα την Τετάρτη το βράδυ, 21 Σεπτεμβρίου, 2016 η αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και οι διπλανές είχαν ανοίξει να υποδεχτούν τον φοιτητόκοσμο των Πανεπιστημίων Harvard, Tufts, Boston University, ΜΙΤ, Northeastern, Boston College και άλλα.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο “ΚΥΚΛΟΣ” των Ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών και του Hellenic New England Medical & Dental Society και του Hellenic Boiscientific Association of USA σε συνεργασία βέβαια με το Ελληνικό Προξενείο.
Στην αρχή της εκδήλωσης η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά καλωσόρισε τους επιστήμονες και τους φοιτητές και εξήρε τη σημασία της εκδήλωσης όπου οι φοιτητές και φοιτήτριες ήρθαν να ακούσουν από τους ακαδημαϊκούς-επιστήμονες αυτά που πρέπει να γνωρίζουν ώστε η διαμονή τους και η εκπαίδευση τους στη Βοστώνη να είναι όσο το δυνατόν ευχάριστη, παράλληλα να γνωριστούν μεταξύ τους γιατί τέτοιου είδους γνωριμίες είναι σημαντικές για το μέλλον.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο συντονιστής της βραδιάς Δρ. Χρήστος Γεωργάκης, καθηγητής στο Tufts University και Πρόεδρος του Συλλόγου “Κύκλος” ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Γενική Πρόξενο και το προσωπικό του Προξενείου που άνοιξαν τις πόρτες για αυτή την εκδήλωση αλλά και γιατί είχαν τελειώσει την εργασία τους για την ημέρα παρέμειναν στο Προξενείο για να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν.
Στο πάνελ ήσαν οι εξής επιστήμονες: Professor Irene Georgakoudi από το Tufts University, Professor Jay Summons από το Boston University (Πρόκειται για τον Φιλέλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ο οποίος προωθεί προγράμματα με θέματα της Ελληνικής Ιστορίας. Στις αρχές του χρόνου είχε οργανώσει συμπόσιο στο Boston University με θέμα “Η Καταστροφή της Σμύρνης” με ντοκουμέντα και ομιλία για άγνωστες πτυχές της καταστροφής του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, και ο Δόκτορ Ioannis Zervantonakis από το Harvard University.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και ορεκτικά και στήθηκαν πηγαδάκια όπου οι φοιτητές και φοιτήτριες και οι καθηγητές αλληλοσυστινοντο και άλλαζαν τηλέφωνα και e-mails.

Καλεσμένοι οι οποίοι και παρευρέθησαν ήσαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος και ο Πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς.

Φωτογραφίες:   1η ο Δρ. Χρήστος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης,  2η φωτογραφία από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου