Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2016
  • Μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει ο πολυδιαφημισμένος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυβερνητικοί παράγοντες έχουν ξεκινήσει κύκλο διαβουλεύσεων ώστε σύντομα να κατατεθεί νόμος στη Βουλή ο οποίος θα αποψιλώνει περαιτέρω τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.
  • Εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ενώ ΣΚΑΙ και Μαρινάκης (Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της πλευράς Καλογρίτσα.
  • Για δέκατη ημέρα συνεχίζεται τη Δευτέρα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.  Στις 10.30 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών
  • Εντείνονται οι πιέσεις για να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση των συνομιλιών και λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου σε περίπτωση που απομείνουν προς επίλυση ορισμένα τεχνικά θέματα. Αυτό προκύπτει από την τριμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη Νέα Υόρκη.
  • Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επανήλθε, λέγοντας ότι δεν κάνει πίσω στο θέμα των Θρησκευτικών, καθώς επίσης ότι οι ενέργειές του στο ζήτημα αυτό είναι συμφωνημένες απόλυτα με τον πρωθυπουργό.

Κόσμος

  • Οι κάλπες σε δύο ισπανικές περιφέρειες, στη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκων, βγάζουν ηττημένους τους Σοσιαλιστές (PSOE) και επικυρώνουν την ισχύ του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι -εκλογές που έρχονται σε πολιτικά κρίσιμη περίοδο για τη Μαδρίτη. Στη Γαλικία, το Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την αυτοδυναμία στην τοπική Βουλή ενώ στη χώρα των Βάσκων πρώτο βγαίνει ξανά το συντηρητικό ιστορικό βασκικό κόμμα PNV, χωρίς όμως αυτοδυναμία.
  • Με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κονταροχτυπιούνται για το Συριακό σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι είχαν στοιχίσει την Κυριακή τουλάχιστον 23 ζωές. Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε το καθεστώς για «άνευ προηγουμένου στρατιωτική βία εναντίον αμάχων».
  • Σίγουρα δεν χρειάζεται διαφήμιση το πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ Χίλαρι-Τραμπ, όμως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών φρόντισε να δημιουργήσει θόρυβο με άλλο ένα χτύπημα «κάτω από τη μέση»: Σε αντίδραση για καλεσμένο από την πλευρά της αντιπάλου του, ο Τραμπ είπε πως θα μπορούσε να καλέσει την... παλιά ερωμένη του Μπιλ Κλίντον,
  • O οδηγός εμπορικής αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε ελαφρά όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στις ράγες, σε περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Δεν έχει ακόμη υπάρξει ανάληψη ευθύης, όμως οι Αρχές δείχνουν κούρδους μαχητές.
  • Έχοντας ανανεώσει την ηγεσία του στους Εργατικούς, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει πως θα αγνοήσει τις εισηγήσεις υποστηρικτών του στο κόμμα και δεν θα «κυνηγήσει» τους βουλευτές του κόμματός του που είχαν στραφεί εναντίον του. Στη εσωτερική κρίση στο κόμμα μετά την ψήφο για Brexit, μεγάλος αριθμός των βουλευτών από τους Εργατικούς είχαν σηκώσει «σημαία» εναντίον του.

Οικονομία

  • Τις διαφωνίες του ΔΝΤ για τον τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ανοιχτά η Ντέλια Βελκουλέσκου κατά τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τις προηγούμενες ημέρες. Ζήτησε μείωση συντάξεων, αλλά και φόρων και εισφορών, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος του χρέους.
  • Τρία τέταρτα των διευθυντών βρετανικών εταιρειών εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό μετά το Brexit, σύμφωνα με έρευνα της KPMG.
  • Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη, εφόσον συνεχιστούν οι θετικές ενδείξεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη.
  • «Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει» δηλώνει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, και προαναγγέλει λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016, ασχέτως τού πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.
  • Σφίγγει ο κλοιός από την εφορία, με λεπτομερή έλεγχο των υπόπτων για φοροδιαφυγή και βαριές ποινές, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Με νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές θα μπορούν να διαπιστώνουν μέσα σε ένα 24ωρο αν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Αθλητισμός

  • Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Για τους «βυσσινί» ήταν η πρώτη νίκη στη Super League, για τους «ερυθρόλευκους» η πρώτη απώλεια βαθμών.
  • Την μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος ως τώρα σημείωσε η Λάρισα, η οποία επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο «AEL FC Arena» με γκολ του Γκόλια στο 92'. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ... μιμήθηκε τον Παναθηναϊκό (0-0 στο Αγρίνιο) και υπέπεσε στην πρώτη του «γκέλα» στο 0-0 με την Ξάνθη και ενώ είχε την απόλυτη κατοχή και ευκαιρίες για γκολ. Κατά τα άλλα, Λεβαδειακός και Ατρόμητος «έσπασαν το ρόδι»! Οι Βοιωτοί νίκησαν 2-1 την Κέρκυρα και οι Περιστεριώτες 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης που συνεχίζει να προβληματίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου