Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σαρκοζί: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016

Σαρκοζί: Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ

«Οχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ λέει ο Νικολά Σαρκοζί, όχι μόνο επειδή είναι πολύ μακρυά από την Ευρώπη, αλλά και εξαιτίας της συμπεριφοράς της κυβέρνησης απέναντι στους δημοσιογράφους και στους Κούρδους.
Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο κανάλι «iTele», ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη. Πάντοτε υποστήριζα αυτή τη θέση, βάση της κοινής λογικής. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι έχω κάτι εναντίον των Τούρκων. Τους χρειαζόμαστε, είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ. Αλλά αν χρειαστεί να το αναλύσω, το να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη, αυτόματα μεταφράζεται στο ότι οι ευρωπαίοι μαθητές θα διδάσκονται ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα καταλήγουν στη Συρία. Τί νόημα έχει αυτό, πείτε μου. Η Αγκυρα δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ. Η Τουρκία είναι μια υπέροχη χώρα, με φοβερό πολιτισμό, αλλά ταυτοχρόνως είναι και η γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Συρία».

Και συνεχίζει:

«Το ερώτημα είναι ένα. Ποια είναι η ιδέα της ΕΕ; Είναι η Τουρκία μια χώρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών; Μπορεί αυτή η χώρα να θεωρηθεί ευρωπαϊκή, όσον αφορά τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της, την ιστορία της και την οικονομία της; Αν αυτό είναι που θέλουμε, τότε τολμώ να πω ότι εργαζόμαστε για τον αιφνίδιο ''θάνατο'' της Ευρώπης», κατέληξε σε αιχμηρό τόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου