Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Εορτάστηκαν τα 195 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης του 1821 στο Lowell

Μπέρδεμα στο πρόγραμμα.  
Άρχισαν χωρίς το Δήμαρχο και την Γενική Πρόξενο!

Την Τρίτη που μας πέρασε έγινε ο εορτασμός και παρέλαση από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας Lowell στο Δημαρχείο της πόλης όπου έγινε η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον ιστό έξω από το Δημαρχείο και η τελετή εντός του Δημαρχείου της πόλης.
Συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος εψάλει η δοξολογία από τους 5 Ορθόδοξους ιερείς της πόλης των τεσσάρων Ελληνικών και της Αντιοχειανής.
Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Βασίλειος Σαμαράς και Ρίτα Μέρσιερ, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κόλφιλντ, ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς, οι Πρόεδροι και μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων, οι μαθητές και μαθήτριες του ημερήσιου Ελληνικού σχολείου και αρκετός κόσμος.
Στο τέλος της δοξολογίας μίλησε η Γενική Πρόξενος και παιδιά από το Ελληνικό σχολείο απήγγειλαν ποιήματα.
Στη συνέχεια άρχισε η παρέλαση της οποίας προπορεύεται η φιλαρμονική του Δήμου. Κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των Πεσόντων και στο μνημείο των πρωτοπόρων Ελλήνων.
Μέσα στο Δημαρχείο έγινε η τελετή συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Γεώργιος Μπεχράκης. Μίλησε η Γενική Πρόξενος η Γερουσιαστής Αϊλήν Ντάναχου, ο Σερίφης κ. Πήτερ Κουτούζιαν και ο Δήμαρχος κ. Εντ Κένεντι ο οποίος εξήρε το μεγαλείο του Ελληνισμού και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελληνική κοινότητα. Στη συνέχεια διάβασε το πρωτόκολλο για την 25η Μαρτίου και αναφώνησε Ελευθερία ή Θάνατος. Εκτός τους προαναφερόμενους παρευρέθηκε σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κάποιο μπέρδεμα που έγινε με την ύψωση της Ελληνικής Σημαίας και την έναρξη του προγράμματος δεν πέρασε απαρατήρητη. Μάλιστα το πρόγραμμα άρχισε 15 λεπτά ενωρίτερα με αποτέλεσμα έξω από το Δημαρχείο να υψώνεται η γαλανόλευκη από την Γενική Πρόξενο και μέσα να αρχίζει το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να τρέχει η κ. Καναρά αλλά και ο Δήμαρχος ο οποίος δεν ειδοποιηθεί για την πρώιμη έναρξη της γιορτής. και ο Δήμαρχος με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να τρέχει στις σκάλες για να προλάβει.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος μας είπε ότι καλό θα είναι να μη γίνονται τέτοιου είδους μπερδέματα στο μέλλον γιατί εκτιθέμεθα.  Μάλιστα ζήτησε να μάθει ποιός ήταν υπεύθυνος του προγράμματος!

Ακολούθησε φαγητό στο εστιατόριο Ολύμπια.  

Φωτογραφίες: 1η Ο Δήμαρχος του Lowell Edward Kennedy διαβάζει τη διακύρηξη για την Ελληνική επανάσταση
2η η Γενική Πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά
3η Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πρωτοπόρων με φόντο το Δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου