Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες για εκδηλώσεις και παρέλαση στη Βοστώνη

Παρασκευή, 25η Μαρτίου, 2016

Του Θεόδωρου Καλμούκου

PANOMOGENEIAKH KLHRWSH 1
Πανομογενειακή για παρέλαση Βοστώνης
ΒΟΣΤΩΝΗ. Στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τρίτη και τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση πριν από την παρέλαση, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες της διεξαγωγής της.
Ηταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών, ενώ ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση προκάλεσε η κοινή συμμετοχή των δύο ιστορικών συλλόγων του Ποντιακού Ελληνισμού της Βοστώνης, «Παναγία Σουμελά» με πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Πετρίδη και της «Ποντιακής Εστίας» με πρόεδρο την κ. Ελένη Αθανασιάδου. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, με αποφασιστικότητα να πετύχουν και πάλι την επαναπροσέγγιση των συλλόγων τους και να εργαστούν από κοινού.
PANOMOGENEIAKH KLHRWSH 3
Ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά, ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης την Παρασκευή 1 Απριλίου ο ομογενής γερουσιαστής κ. Μπρους Ταρ (Ταλιαδούρος), ο οποίος συντονίζει κάθε χρόνο την εκδήλωση, θα διαβάσει κείμενο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα επιδώσει ειδική τιμητική αναγνώριση στους προέδρους των δύο προαναφερθέντων συλλόγων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Γενοκτονία.
Την γενική πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά εκπροσώπησε η κ. Αννα Κοσμίδου, υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Προξενείου στη Βοστώνη. Ουδείς παρευρέθηκε από τη Μητρόπολη Βοστώνης ούτε για να κάνει την προσευχή την οποία τελικά ανέπεμψε ο κ. Δημήτρης Τσούμπανος πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου στη 1 μ.μ. και θα εκκινήσει από το σημείο μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, θα διανύσει την κεντρική οδό Boylston και θα καταλήξει στη διασταύρωση με την οδό Charles όπου θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons».
Θα ακολουθήσει η πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο που θα τερματίσει η παρέλαση, όπου έξι χορευτικά συγκροτήματα της Βοστώνης θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς, ενώ το χορευτικό πρόγραμμα θα ανοίξει το τμήμα των ομογενών ευζώνων. Το πρωί της Κυριακής στις 11 η ώρα θα γίνει η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος ο οποίος προέστη της πανομογενειακής συνεδρίασης ενημέρωσε την ομήγυρη ότι «όλα βαίνουν καλώς, οι επιτροπές εργάζονται εντατικά, όλες οι άδειες για τη διεξαγωγή της παρέλασης είναι τακτοποιημένες και το μόνο που απομένει είναι η συμμετοχή όλων, η συμμετοχή της Ομογένειας».
Ο αριθμός των τμημάτων που θα παρελάσουν κυμαίνεται στους αριθμούς της περσινής παρέλασης και ανέρχεται γύρω στα 80, ενώ τιμητική θέση θα έχουν οι Ποντιακοί σύλλογοι «Παναγία Σουμελά» και «Ποντιακή Εστία». Θα συμμετάσχουν επίσης 11 άρματα και 6 φιλαρμονικές.
Ο κ. Βασίλης Καυκάς ενημέρωσε για την εκδήλωση στο κυβερνείο, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 1 Απριλίου, θα αρχίσει με δεξίωση στη 1 η ώρα, η τελετή θα γίνει στις 2:15 μέχρι τις 3:30. Τη Διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έχουν υπογράψει 28 βουλευτές και γερουσιαστές της κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης. Ενδεχομένως παραστούν ο κυβερνήτης κ. Μπέικερ και η κυβερνήτης κυρία Πολίτο. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε την εποχή που κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο κ. Μιχάλης Δουκάκης.
Στη συνέχεια, οι ομογενείς θα μεταβούν πεζή στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κυβερνείο επί τις ιδίας οδού στη διεύθυνση 80 Beacon Street όπου η γενική πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά θα δεξιωθεί την Ομογένεια.
PANOMOGENEIAKH KLHRWSH 2
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης ενημέρωσε για την ετοιμασία του δείπνου το οποίο θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» του Νιούτον, αρχίζοντας με δεξίωση στις 6:30 το απόγευμα. Το βραβείο Ελευθερίας το οποίο καθιερώθηκε από φέτος θα απονεμηθεί στην καθηγήτρια και ιατρό ερευνήτρια του Harvard, Δρ. Μαρία Κουλμανδά. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Σχολής Νομικής και διπλωματίας Fletcher του πανεπιστημίου Tufts, της Βοστώνης Δρ. Κώστας Λάβδας με θέμα «η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η υπόσχεση μιας βιώσιμης ελευθερίας».
PANOMOGENEIAKH KLHRWSH 4
Θα δοθούν τρεις υποτροφίες σε φοιτητές. Ο Χαράλαμπος Εξαρχόπουλος, θα λάβει υποτροφία του αείμνηστου γιατρού Κωνσταντίνου Χιονίδη, ο Δημοσθένης Κατσαρός της Ομοσπονδίας και η Δήμητρα Τσιτσοπούλου του κ. Χάρη Κατή.
Ο κ. Τραβαγιάκης έκανε έκκληση για δήλωση συμμετοχής των ομογενών στο δείπνο, ενώ ο κ. Αθανασόπουλος έκανε έκκληση να αγοράσουν λαχεία για την κλήρωση της λαχειοφόρου για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα έξοδα της παρέλασης. Ο κ. Δημήτρης Παπασλής, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έκανε αναφορά για τη συμμετοχή του τμήματος των ευζώνων.
Στο τέλος, έγινε η κλήρωση της σειράς με την οποία θα παρελάσουν τα διάφορα τμήματα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου