Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25η Μαρτίου στη Βοστώνη

Του Θεόδωρου Καλμούκου
EVZONES BOSTON  1
Tο τμήμα των Oμογενών ευζώνων με τον διευθυντή του κ. Δημήτρη Παπασλή.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ξεκινούν την Παρασκευή 1η Απριλίου στη Βοστώνη οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης στην επίσημη αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από τη 1 έως και τις 2:15 θα γίνει δεξίωση στον χώρο έξω από την αίθουσα της Βουλής, ενώ η τελετή θα γίνει από τις 2:30 έως τις 3:30.
Τη Διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έχουν υπογράψει 28 βουλευτές και γερουσιαστές της κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε την εποχή που κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο κ. Μιχάλης Δουκάκης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί το ζεύγος Νικολάου και Αναστασίας Καναλουπίδη, οι οποίοι επί μακρά σειρά ετών προσφέρουν άνευ χρεώσεως τη δεξίωση που γίνεται στο κυβερνείο για την Εθνική Γιορτή της Ελλάδος.
Επίσης, ο ομογενής γερουσιαστής Μπρους Ταρ (Ταλιαδούρος), ο οποίος συντονίζει κάθε χρόνο την εκδήλωση, θα διαβάσει κείμενο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και θα επιδώσει ειδική τιμητική αναγνώριση στους προέδρους των δύο Ποντιακών Συλλόγων Βοστώνης, «Παναγία Σουμελά» και «Ποντιακή Εστία», κ. Παναγιώτη Πετρίδη και κ. Ελένη Αλεξιάδου, αντίστοιχα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου από την τουρκική θηριωδία.
Στη συνέχεια, οι ομογενείς θα μεταβούν πεζή στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κυβερνείο και επί της ιδίας οδού 80 Beacon Street, όπου η γενική πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά θα δεξιωθεί την Ομογένεια.
Το Σάββατο 2 Απριλίου, θα γίνει το ετήσιο δείπνο στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» του Νιούτον, αρχίζοντας με δεξίωση στις 6:30 το απόγευμα. Το βραβείο Ελευθερίας το οποίο καθιερώθηκε από φέτος θα απονεμηθεί στην καθηγήτρια και ιατρό ερευνήτρια του Harvard, Δρ. Μαρία Κουλμανδά. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης Δρ. Κώστας Λάβδας, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η υπόσχεση μιας βιώσιμης ελευθερίας».
Την Κυριακή 3 Απριλίου η παρέλαση θα εκκινήσει στη 1 μ.μ. από το σημείο μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης. Θα διανύσει την κεντρική οδό Boylston και θα καταλήξει στη διασταύρωση με την οδό Charles όπου θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons». Τελετάρχες και φέτος θα είναι ο δήμαρχος Βοστώνης κ. Μάρτιν Γουόλς και ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος.
BOSTON - PARKO 1
Αν και είναι νωρίς ακόμα, τα προγνωστικά των μετεωρολόγων προβλέπουν το Σάββατο και ιδιαίτερα την ώρα της παρέλασης ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία να είναι στους 42 βαθμούς Φαρενάιτ.
Θα ακολουθήσει η πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης όπου θα χορέψουν έξι χορευτικά συγκροτήματα της Βοστώνης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου