Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2016ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για τη Δικαιοσύνη.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ζήτησε να τον λόγο.  Ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης είπε ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών και έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.  Σε έντονο ύφος και όρθιος επί πολλή ώρα ο κ. Βενιζέλος συνέχισε να ζητεί να μιλήσει επικαλούμενος παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.  Ο κ. Κουράκης επέμεινε και σημείωσε προς τον κ. Βενιζέλο ότι «προσπερνά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς».
Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί
Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μία θυελλώδη συνεδρίαση που ξεκίνησε περίπου στις 7:30 το απόγευμα και διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες.
Γεννηματά: «Ναι» στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή αναφορικά με τα δάνεια των κομμάτων δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002; Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι δεν αγγίζουν το κόμμα της οι αναφορές του πρωθυπουργού για τα οικονομικά των κομμάτων. «Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».  Ακόμη η Φώφη Γεννηματα είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είχε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα. «Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, είστε κάθε λέξη από τα ψέματα που είπατε».  Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. «Κ. Τσίπρα, δεν μπορείτε να υποδυθείτε τον βασιλιά της κάθαρσης. Μόλις μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει»;  Αναφερόμενη στις 13 ρυθμίσεις υπέρ της διαπλοκής που κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός, η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Μιας και δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο».  Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και Justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».  «Είστε απολογούμενος» είπε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά ενώ επισήμανε ότι όλες οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς έχουν ανοίξει με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Η χώρα βουλιάζει» προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά. «Θα σκίσετε τη γάτα της διαπλοκής» ρώτησε και επισήμανε για μία ακόμη φορά πως η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση.
Καμμένος: Θα στηρίξω μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα  Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ζήτησε άμεση παραίτηση της κυβέρνησης έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά».  Παράλληλα ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «θα στηρίξω μέχρι τέλους» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «γιατί ούτε σπίτι πήρε από τον Χριστοφοράκο, ούτε συνέταιρος της διαπλοκής ήταν».  Ακόμη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ρωτώντας αν συγγενής του έχει μετοχές στην MARFIN, ενώ σημείωσε ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης και εμφανίζει την ΕΡΤ να συνάπτει συμφωνία με τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΡΤ που διόρισε η Ν.Δ.  Για το αίτημα περί εκλογών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Θα σας θυμίσω μία φράση του αείμνηστου Καραμανλή: «τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά». Αν θέλετε ακολουθείστε την κοινοβουλευτική διαδικασία».  Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο της Ν.Δ. του θύμισε πως «όταν ήσασταν στη Βοστώνη τον Οκτώβριο του 1993 ο πατέρας σας, ο Κώστας Μητσοτάκης, μίλησε στο ΣΕΦ και κατήγγειλε ότι ανατράπηκε από μία ανίερη συμμαχία συμφερόντων που δεν ήθελαν να πουληθεί ο ΟΤΕ. Χιλιάδες κόσμου τότε είχε ένα σύνθημα: «αλήτη, προδότη Σαμαρά». Ο πατέρας σας δάκρυσε, και αυτό δεν το ξέχασε».  «Η Ν.Δ. μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αντ. Σαμαρά από μαχητής εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, έγινε συνέταιρος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαμαράς έδωσε άφεση αμαρτιών στην διαπλοκή». «Αλλάξατε τη Ν.Δ. και την κάνατε δικηγόρο της διαπλοκής», υπογράμμισε.  «Επιτίθεστε σε αυτούς που χτυπούν την διαπλοκή και τα συμφέροντα, και θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτός δεν είναι ο ρόλος της Ν.Δ.», είπε.
Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα.  «Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής» υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση, κι ενώ «έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας».  «Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου «ο θάνατός σου η ζωή μου», επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.  Στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι η συζήτηση έπρεπε να αφορά τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας μας από δήθεν συμμάχους και το πως πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι νέοι νόμοι- λαιμητόμοι.  Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι κάθε φορά που τα κόμματα του ευρωατλαντισμού συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν την σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς και τα «καθαρά χέρια» της Δικαιοσύνης.  Ανέφερε ότι τα μεγάλα πολιτικά- οικονομικά σκάνδαλα, "πάντα σχετίζονταν με αναδιαρθρώσεις, ανακατατάξεις στην αγορά κεφαλαίου, την εμφάνιση δηλαδή «νέων τζακιών»", προσθέτοντας ότι "στο όνομα της καταπολέμησής της διαφθοράς, της διαπλοκής, επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις στον κρατικό τομέα που θα διευκολύνουν τη δραστηριότητα των καπιταλιστών, των μεγάλων επιχειρηματιών."
Λεβέντης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να φανεί ότι πατάσσεται η διαπλοκή.  Σάπιο χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα ο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.  Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα είπε πως «γνωρίζω μία απλή αναλογική που την γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια».  Ο κ. Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει όσους νόμους θεωρεί ότι συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ενώ πρόσθεσε ότι «για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχουν αμαρτίες όλες οι πτέρυγες».  Ακόμη,ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όπως η σουπιά ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά, έτσι και ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πει ότι κυνηγάει τη διαπλοκή».  «Παραμονή φόρων και βαρών, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί ότι πατάσσεται η διαπλοκή», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αποτελέσματα θέλει η κοινωνία».  Όπως είπε, αν άκουγε κανείς την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, θα νόμιζε ότι όλα πηγαίνουν τέλεια σε αυτή τη χώρα. «Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς και εδώ αγωνίζεστε να μας πείσετε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα», διευκρίνισε.  «Γιατί έγινα ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός; Ανακάλυψα το φάρμακο της φυματίωσης; Το πνεύμα ενότητας έκανε τον λαό να με θέλει. Εγκλωβισμένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. Αυτά είναι παλαιοκομματικά και ο λαός τα κατακρίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νέο κόμμα, όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα είναι» είπε εν συνεχεία.Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, της καταλόγισε ότι από «αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και το αντίστροφο». Συμπλήρωσε επίσης ότι εκείνος είχε σταθερή θέση υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη.  Επανέλαβε παράλληλα την πρότασή του για «κυβέρνηση 240 εδρών», προκειμένου όπως είπε, «να δουν οι ξένοι μια κυβέρνηση σοβαρή και να έρθουν επενδύσεις». Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου