Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«Στόχος μας ήταν οι χριστιανοί» λένε οι Ταλιμπάν για την επίθεση στην Λαχώρη

Παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέλαβε την Κυριακή το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Λαχώρη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, τονίζοντας ότι ο στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

«Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Εχσανουλάχ Εχσάν.
«Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στην Λαχώρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε.
Οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία.
Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.
Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε σε πολυσύχναστο πάρκο. Οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος καθώς πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο πάρκο βρίσκονταν πολλές οικογένειες χριστιανών για τη γιορτή του Πάσχα των καθολικών.

Συνταρακτικές μαρτυρίες
Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, δίπλα στην πύλη εξόδου και μόλις λίγα μέτρα μακριά από παιδική χαρά. Εκείνη την ώρα πολλές οικογένειες χριστιανών έφευγαν από το πάρκο.
Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλαια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Συνταρακτικές οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για διαμελισμένα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης.
Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά.
Ο καμικάζι χτύπησε στην καρδιά του πολιτικού προπυργίου του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, την επαρχία Πουντζάμπ -την μεγαλύτερη και πιο εύπορη της χώρας.
Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με τη βία των Ταλιμπάν και εγκληματικών συμμοριών.
Πηγή: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου