Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

«Έφυγε» ο Γιόχαν Κρόιφ... Johan Cruyff died




Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ... 
Σε ηλικία 68 ετών, ο Γιόχαν Κρόιφ νικήθηκε στον τελευταίο του, μεγάλο αγώνα...
Έχοντας γνωστοποιήσει ο ίδιος, τον περασμένο Οκτώβριο, πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες, παρά το γεγονός πως είχε παρουσιάσει μια ελαφριά βελτίωση και είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για τη νίκη σε αυτή τη «μάχη», τελικά δεν άντεξε...
Άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαρκελώνη, ήρεμος, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα, όπως ενημέρωσε μέσω διαδικτύου η αναγνωρισμένη του σελίδα στα social media...


Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Νοεμβρίου του 1964 όταν ο 17χρονος τότε Γιόχαν Κρόιφ πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ σε ένα ματς απέναντι στην GVAV. Από τότε κύλησε μισός αιώνας στη ζωή και την καριέρα μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 
Ο "ιπτάμενος Ολλανδός", ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών, έγραψε τη δική του ιστορία στον "Αίαντα", την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θριάμβευσε και ως προπονητής του Άγιαξ και των "μπλαουγκράνα".
Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο βρήκε την πλήρη εφαρμογή του στο υπέροχο, αέρινο στιλ του και στη μοναδική του ικανότητα να διευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι όλων των ομάδων στις οποίες διέπρεψε. 
Ο Κρόιφ υπήρξε ένας αξεπέραστος δημιουργός και εκτελεστής μέσα στο γήπεδο, με μοναδική διορατικότητα και αντίληψη του χώρου, εκπληκτικός στο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. 
Κατέκτησε όλους τους πιθανούς τίτλους με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα, ενώ ηγήθηκε της Εθνικής Ολλανδίας, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου