Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Κυριακή της Ορθοδοξίας και εγκατάσταση νέου ιερέα στο Απερ Ντάρμπι

Του Θεόδωρου Καλμούκου

UPPER DARBY PAIDIA
Κυριακή Ορθοδοξίας στο Απερ Ντάρμπι
ΑΠΕΡ ΝΤΑΡΜΠΙ. ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ. Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Απερ Ντάρμπι γιόρτασε την Κυριακή διπλά, αφ’ ενός τη μεγάλη και ιστορική γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας και αφ’ ετέρου την εγκαθίδρυση του νέου ιερατικού της προϊσταμένου, π. Γεωργίου Κουζέλη.
Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και των τελετών προέστη ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο οποίος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ήταν όντως μία λαμπρά ημέρα, πανηγυρική όπως αρμόζει στο μεγάλο γεγονός της Εκκλησίας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας». Πρόσθεσε πως «παρουσίασα επισήμως τον νέον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας τον π. Γεώργιο Κουζέλη, ο οποίος είναι και ο ίδιος πολύ ευχαριστημένος, αλλά και σύσσωμη η κοινότητα είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένη». Συμπλήρωσε δε πως «ο π. Γεώργιος έχει ήδη αγαπηθεί από τον λαό, από το κοινοτικό συμβούλιο, από τη διευθύντρια και τις δασκάλες του Ελληνικού σχολείου και όλοι με ευχαρίστησαν που τον διόρισα εκεί».
UPPER DARBY SYMVOULIO
Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος είπε ακόμα πως «η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου είναι μία από τις πλέον δυναμικές και ελληνοκρατούμενες κοινότητες, διατηρεί την ελληνική γλώσσα, έχει ένα πολύ καλό και πολυάριθμό ελληνικό σχολείο με πάνω από 120 παιδιά και με καλό διδακτικό προσωπικό» και συμπλήρωσε «είναι η Αστόρια της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης». Τόνισε πως «όλα τα παιδιά μιλούν άπταιστα Ελληνικά, σε μένα μου μιλούν Ελληνικά».
Ο π. Γεώργιος Κουζέλης είπε στον «Ε.Κ.» πως «με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου κλείνω δύο μήνες ως ιερατικός προϊστάμενος, νιώθω επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω την ευγνώμονα υιική ευχαριστία μου στον σεπτό μου Ποιμενάρχη για την πατρική στοργή, με την οποία με έχει περιβάλλει». Είπε επίσης, πως «η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου είναι μία ιστορική Κοινότητα, η οποία διακρίνεται για το έντονο ελληνικό της στοιχείο. Είναι μία καλώς οργανωμένη Κοινότητα. Απαρτίζεται από ιδιαιτέρως ευσεβείς ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται άοκνα, αγόγγυστα και με μεγάλη αυταπάρνηση για το καλό της κοινότητάς τους, την οποία θεωρούν προέκταση της κατοικίας τους. Με όλους τους οργανισμούς της κοινότητας έχουμε, δόξα τω Θεώ, αγαστή συνεργασία. Το στολίδι της κοινότητάς μας, είναι το περίφημο Ελληνικό Απογευματινό μας Σχολείο, το οποίο είναι ένα πρότυπο Ελληνικό Σχολείο».
UPPER DARBY KOUZELIS
Σημειώνεται ότι ο π. Γεώργιος Κουζέλης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια μόρφωσή του. Τυγχάνει απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Είναι κάτοχος διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Διετέλεσε μέλος της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών και λαμπαδάριος Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας. Μεταξύ των ετών 2001-2003 πραγματοποίησε θεολογική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Γερμανία).
Το 2011 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με βαθμό άριστα παμψηφεί. Είναι νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Σταυρούλα και έχουν ένα κοριτσάκι ενάμισι έτους.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου