Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2016

  • Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των παρελάσεων, μαθητικής και στρατιωτικής αντίστοιχα, στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη στο Μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών που διαμαρτύρεται για τη διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.
  • Διαπληκτισμοί και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
  • Απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση την Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους στις γραμμές του τρένου, όπου έχουν χτίσει και ορισμένες σκηνές λίγο μεγαλύτερες σκηνές για να προστατευθούν από τη βροχή.

Κόσμος

  • Ο τζιχαντιστής που θεωρείται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που αιματοκύλισαν το Παρίσι ήταν -βάσει ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών- ένας εκ των δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σε μία ακόμη ένδειξη ότι πίσω από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και της 22ας Μαρτίου κρύβεται ο ίδιος πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσκείμενοι στις έρευνες ανέφεραν ανωνύμως πως επαληθεύτηκε μέσω DNA ότι ο καταζητούμενος για το Παρίσι Ναζίμ Λαχραουί ήταν ο δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο.
  • Στον εντοπισμό του δράστη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες που διαφεύγει επικεντρώνονται οι βελγικές Αρχές, την ώρα που η χώρα βρίσκεται μεταξύ επιφυλακής και πένθους. Το νήμα των ερευνών φτάνει μέχρι το Παρίσι. Σε συναγερμό η Ευρώπη για κάθε τι ύποπτο. Τουλάχιστον 31 οι νεκροί, περισσότεροι από 300 οι τραυματίες. Κλειστό το αεροδρόμιο και το μετρό. Όλες οι εξελίξεις. Φωτορεπορτάζ, η επόμενη ημέρα...
  • Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ένας εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε 31 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες άλλα, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι ο δράστης είχε απελαθεί στην Ολλανδία και ότι το Βέλγιο είχε προειδοποιηθεί ότι ο άνδρας μπορεί να είναι εξτρεμιστής. Η τουρκική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη ήταν ο Ιμπραήμ ελ-Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντεμ.
  • Η βελγική εισαγγελία επιβεβαιώσε πως μεταξύ των δραστών των επιθέσεων βρίσκονταν δύο αδέλφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ ελ Μπακραουί -o πρώτος ήταν καμικάζι στο αεροδρόμιο, ο δεύτερος στο μετρό. Παραμένει καταζητούμενος ο άνδρας με τα λευκά στα πλάνα από το αεροδρόμιο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βελγικών μέσων ενημέρωσης εμφανίζουν τώρα τον Ναζίμ Λαχραουί ως τον δεύτερο καμικάζι του αεροδρομίου -προηγήθηκε επίσημη διάψευση αναφορών που ήθελαν το ίδιο πρόσωπο να είναι ο καταζητούμενος «άνδρας με τα λευκά».
  • Λίγο μετά τις 9:11, τοπική ώρα Βρυξελλών, της 22ας Μαρτίου. Τρομοκράτες έχουν χτυπήσει στον σταθμό του μετρό Μάελμπεκ. Οι συρμοί έχουν σταματήσει. Επιβάτες περπατούν στο σκοτάδι κατά μήκος των γραμμών του μετρό για να σωθούν. Η Μαριάνα, Ιταλίδα φοιτήτρια στις Βρυξέλλες, καταγράφει τις σκηνές με το κινητό της. Το βίντεο που τράβηξε δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική πύλη της Repubblica.

Οικονομία

  • Επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων, αλλά «λογικές και δίκαιες» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία.
  • Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι η 28η Μαρτίου 2016, δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Κατά την εν λόγω ημερομηνία, τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον η ημέρα αυτή είναι εργάσιμη για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό.
  • Η ΕΚΤ θα πρέπει να επιδείξει ευελιξία σχετικά με το χρόνο που θα χρειαστεί να φθάσει ο πληθωρισμός στα επίπεδα που έχουν τεθεί ως στόχος και θα πρέπει να ανησυχεί για τα χαμηλά κέρδη των τραπεζών, καθώς θα μπορούσαν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της, δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Αθλητισμός

  • Μπορεί η Λέστερ να βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από την κατάκτηση του Αγγλικού Πρωταθλήματος, που θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όμως ο προπονητής της Κλαούντιο Ρανιέρι δεν... κοιτάει ακόμα την κατάκτηση, αφού μόνο που θέλει η είναι η έξοδος στο Champions League.
  • Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της η Κροατία επικράτησε με 2-0 του Ισραήλ σε φιλικό ματς που έγινε στο Όσιγιεκ, ενώ με 1-0 επιβλήθηκε η Σλοβενία της ΠΓΔΜ. Ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ στο 4΄ για τους Κροάτες, ενώ στο 34΄ ο Μπρόζοβις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το φιλικό, Σλοβενία-ΠΓΔΜ, κρίθηκε με το γκολ του Μπέζιακ στο 58΄. Ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ανταρζ Στρούνα, ήταν στην αποστολή των Σλοβένων αλλά έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του φιλικού.
  • Με όλους τους διεθνείς «ετοιμοπόλεμους» θα παραταχθεί απέναντι στο Μαυροβούνιο αύριο το βράδυ (20:00) η Εθνική ομάδα των Ανδρών, στον φιλικό αγώνα που θα φιλοξενηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Κώστας Μανωλάς συμμετείχε σε πλήρη ρυθμό κατά τη σημερινή προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε, καθώς χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα αποκλειστικά και μόνο για προληπτικούς λόγους.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου