Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η Ελληνική Κοινότητα του Lynn εόρτασε την 25η Μαρτίου

Εκατοντάδες ομογενείς βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, ανήμερα της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην αίθουσα καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) τοις Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης 1821.
Από τις 6:00μ.μ. άρχισαν να καταφτάνουν ομογενείς κάθε ηλικίας για να παρακολουθήσουν τους μαθητές και μαθήτριες του απογευματινού σχολείου, από τα νήπια έως και την 6η τάξη του Δημοτικού. Βρεθήκαμε εκεί με μία αντιπροσωπία ομογενών όπου μας καλοδέχτηκα ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσουκαλάς και ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Κώστας Σπηλιάκος όπου μιλήσαμε για τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού αλλά και για τον Ελληνισμό γενικότερα.
Στις 7:00μ.μ. οι μαθητές και μαθήτριες με τις παραδοσιακές φορεσιές του Εύζωνα και Αμαλίας με τις δασκάλες τους ανέβηκαν στην αίθουσα κρατώντας ένα στεφάνι με γαλάζια και άσπρα λουλούδια και μία μπλε κορδέλα. Στη συνέχεια μπήκαμε στην αίθουσα όπου ήταν κατάμεστη.
Ο π. Τσουκαλάς έκανε την προσευχή και όλοι μαζί ψάλαμε το “Σήμερον της Σωτηρίας” και ακολούθησαν οι Εθνικοί ύμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδος.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος έβγαλε λόγο για τη σημασία της γιορτής και κάλεσε όλους να παρευρεθούν στην Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης την Κυριακή, 3 Απριλίου.
Από εκεί και μετά οι λιλιπούτειοι μαθητές και μαθήτριες από το νηπιαγωγείο παρουσίασαν το πρόγραμμα με ποιήματα και τραγούδια υπό τις οδηγίες της διευθύντριας του Σχολείου κ. Λένας Τριάντου και των διδασκαλισσών Ντίνας Μουζάκη, Φωφό Κόπουλος και Ασπασίας Παζαϊτη.. Στο τέλος χόρεψαν Ελληνικούς χορούς
Ακολούθησε δεξίωση στο “φουαγιέ” της αίθουσας της κοινότητας.
Μεταξύ των άλλων είδαμε και τους Δημήτριο Ματθαίο, Ιωάννη Κερατσόπουλο, Νίκο Τσιώτο, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Σούλα Σοφρανά, Δημήτρη Σκάγκο, Γιώργο Μουζάκη και πολλούς άλλους.


Συγχαρητήρια σε όλους και του Χρόνου.

Ζήτω ο Ελληνισμός

H Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου