Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σοβαρά επεισόδια κατά προσφύγων - Απείλησαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

ΒΕΡΟΙΑ



Σοβαρά επεισόδια κατά προσφύγων - Απείλησαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)Eπεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Βέροια. Αγανακτισμένοι κάτοικοι γιουχάρισαν τους πρόσφυγες που έφτασαν από την Ειδομένη, ενώ έθεσαν υπό ομηρία και παραλίγο να λιντσάρουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πρώτα 6 λεωφορεία με πρόσφυγες που πείστηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μεταφερθούν σε κανονικά κέντρα φιλοξενίας έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βέροια.
Ωστοσο, η εγκατάστασή τους στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, έγινε με επεισοδιακό τρόπο
Κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και αποδοκίμασαν τους πρόσφυγες. Η διαμαρτυρία κράτησε για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.
Κάποιοι «θερμόαιμοι» πέταξαν μάλιστα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές.
Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.
Κάποια στιγμή παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου σε έναν ρόλο κάτι σαν «προπομπός».
Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.
Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει αλλά λίγο πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα. Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.
Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια, ο Γ. Ουρσουνίδης, όπως φαίνεται από τα βίντεο του veriotis.gr, είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής. «Στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά...
Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμες ειρήνη» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται άλλα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες να αφιχθούν αργότερα το βράδυ στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου