Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016

  • Σε μια συγκλονιστική ομολογία προχώρησε ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος είναι η δημιουργία πολλών «νήσων Έλις» στην Ελλάδα, το αμερικανικό νησί έξω από το Μανχάταν όπου οι μετανάστες προς τις ΗΠΑ περίμεναν για να μάθουν εάν τελικά μπορούν να μπουν στη χώρα.
  • Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ως αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, με αρμοδιότητες τα θέματα των Μεταναστών και Προσφύγων.
  • Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προέβησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, και ενώ βρίσκεται πλέον σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό. Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.
  • Την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες «όμορφα και ωραία», χωρίς τη χρήση βίας, εξέφρασε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
  • Αλλαγές στα πρόστιμα με βάση τη σημαντικότητα της παράβασης, την επίδραση στην οδική ασφάλεια και την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ.Σπίρτζης επισημαίνοντας πως δεν προβλέπεται μείωση στα πρόστιμα που έχουν να κάνουν με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως επήρεια αλκοόλ.

Κόσμος

  • Έχοντας πρώτα προειδοποιήσει το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο στην Ουάσινγκτον να μην επιχειρήσει να του ανακόψει το δρόμο για το χρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο CNN για να διανθίσει το μενού των εμπρηστικών δηλώσεών του με την αναφορά ότι θα μετέφερε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Κατά τα άλλα, δήλωσε ότι θα εξέταζε να ανοίξει ξενοδοχείο στην Κούβα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους προς το ΝΑΤΟ.
  • «Αυτή είναι μία νέα ημέρα για τις ΗΠΑ και την Κούβα» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ραούλ Κάστρο, στην οποία ωστόσο «άστραψαν» μπροστά στα φλας οι διαφορές, ιδίως στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολιτικοί κρατούμενοι στην Κούβα δεν υπάρχουν κατά τον Κάστρο, ο οποίος επέκρινε τις ΗΠΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά ζητώντας τερματισμό του εμπάργκο και επιστροφή της βάσης του Γκουαντάναμο. «Το εμπάργκο θα λήξει, αλλά πότε δεν μπορώ να είμαι βέβαιος» είπε στους Κουβανούς ο Αμερικανός πρόεδρος. Φωτορεπορτάζ από την Αβάνα...
  • Έχοντας προκαλέσει... ρίγη την περασμένη εβδομάδα με την ομολογία ότι δεν έχει συμβούλους εξωτερικής πολιτικής και εμπιστεύεται τον εαυτό του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τη Δευτέρα σε συνέντευξη στην Washington Post ορισμένα από τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του που θα επιφορτιστεί με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
  • Τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ, η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι σε νευρική κρίση, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Εργασίας, η οποία υποχρέωσε τον Ντέιβιντ Κάμερον να προσπαθήσει να σβήσει την πυρκαγιά ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοινώνοντας πως αναστέλλονται τα μέτρα λιτότητας που οδήγησαν στην έξοδο τον Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.
  • Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας τις τραγικές ώρες μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας tweet που υπέγραφε τοπικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP «ευχόμενη τον θάνατο των Ισραηλινών τουριστών».

Οικονομία

  • Η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΣΕΒ ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θεόδωρος Φέσσας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Οι επικεφαλής της ΕΕ και του ΔΝΤ που αξιολογούν την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ανέφεραν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, δήλωσαν την Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. Την επιστροφή των θεσμών στις 4 Απριλίου επιβεβαίωσε ο Σαπέν, ενώ ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε να τονίσει ότι παρά την πρόοδο, η Ελλάδα έχει ακόμα δουλειά να κάνει.
  • Επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού για το κτηματολόγιο στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ανήγγειλε η διοίκηση της ΕΚΧΑ, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Ήδη τα τεύχη του νέου διαγωνισμού έχουν τεθεί προς διαβούλευση. Ο επανασχεδιασμός του έργου και των διαδικασιών, που περιορίζει τη διάρκεια των εργασιών κτηματογράφησης στους 40 μήνες, κάνει εφικτή την επίτευξη του μνημονιακού στόχου ολοκλήρωσης του έργου το 2020, τονίστηκε, μεταξύ άλλων.

Αθλητισμός

  • Το πλεονέκτημα που έχει έναντι των υπολοίπων διεκδικητών για την κατάκτηση της 5ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τα play offs διαήτησε ο Πανιώνιος. Οι Οι Νεοσμυρνιώτες με το γκολ του Καραμάνου στο 84΄ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε προηγηθεί με τον Μπράνα Ίλιτς στο 23΄,στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Super League. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες, μετά τις αποβολές των Μανιά (76΄) και Ρισβάνη (78΄) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
  • Η Λαμία νίκησε στην έδρα της 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 24η ημέρα για το πρωτάθλημα της Football League και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης με 40 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 14η θέση με 24β. Στο άλλο σημερινό ματς η Κέρκυρα ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του Ιονίου, καθώς συνέτριψε με 4-0 την Ζάκυνθο.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA τιμώρησε με πρόστιμο 25.000 ευρώ την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ για το Europa League.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου