Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2016

  • Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη στο Μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών που διαμαρτύρεται για τη διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.
  • «Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από την Έδεσσα όπου παρευρέθη, για να τελέσει τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
  • Διαρροή θεμάτων στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ερευνά η Δικαιοσύνη. Η ποινική έρευνα, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, προκλήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος.
  • Ενταση επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης από τη διαμαρτυρία των προσφύγων που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. Την ίδια ώρα, περίπου 500 πρόσφυγες παραμένουν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και «οχυρώνονται» με κάδους απορριμμάτων και κάγκελα που τοποθετούν γύρω τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.
  • Από ένα σημείο μεγάλης σημασίας για την πόλη της Αθήνας και την Ιστορία της, τον τοίχο του πρώτου Δημόσιου Νεκροταφείου της Αρχαίας Αθήνας, στον πεζόδρομο της Ερμού, ξεκίνησε την Τρίτη, η εκστρατεία του Δήμου για την αφαίρεση γκράφιτι από σημαντικούς δρόμους και τοπόσημα της πρωτεύουσας.

Κόσμος

  • Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Στους 31 οι νεκροί και 250 τραυματίες σε μία χώρα σε κατάσταση σοκ. Η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα υπόπτου που καταζητείται. Υπήρχε και τρίτη βόμβα στο αεροδρόμιο που δεν εξερράγη. Τριήμερο εθνικό πένθος στο Βέλγιο, κλειστό και την Τετάρτη το αεροδρόμιο. Σε κατάσταση συναγερμού σύσσωμη η ΕΕ. Όλες οι εξελίξεις, φωτορεπορτάζ, βίντεο από την 22α Μαρτίου των Βρυξελλών
  • Ένταλμα σύλληψης για ύποπτο που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών εξέδωσε η βελγική αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου. «Σκούπα» της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο. Σε έφοδο σε σπίτια στο Σκαρμπέκ, προάστιο των Βρυξελλών, βρέθηκε σημαία της ISIS και εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος - Όλες οι εξελίξεις
  • Το μαύρο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα της βελγικής σημαίας «έντυσε» καθώς έπεσε η νύχτα της 22ας Μαρτίου μνημεία ανά την Ευρώπη. Λουλούδια και συλλυπητήρια μηνύματα έξω από τις βελγικές πρεσβείες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Περισσότερα αστέρια στον ουρανό των Βρυξελλών» γράφουν οι Βέλγοι με κιμωλία στην κεντρική Πλας ντε λα Μπουρς βγαίνοντας με κεριά στους δρόμους στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων...
  • Την οργή και τη θλίψη τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες εκφράζουν οι χρήστες στα social media. «Je Suis Bruxelles», «Je Suis Belge» και «Pray for Belgium» είναι τα hashtag που κυριαρχούν στο Twitter, ενώ ο Τεν - Τεν εμφανίζεται να δακρύζει. Το σκίτσο του Αρκά.
  • Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου. Η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους χτυπά στην «καρδιά» της Ευρώπης αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες, φόβο, σύγχυση. Εικόνες και πλάνα από τον εφιάλτη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών κάνουν το γύρο του κόσμου...

Οικονομία

  • Σε 36 δόσεις, και χωρίς καταβολή προακαταβολής, θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους οι οφειλέτες της ΔΕΗ, εφόσον κάνουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου έως και τις 31 Ιουλίου. Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. Από την 1η Αυγούστου και μετά τα δεδομένα αλλάζουν..
  • Σε ένα δεύτερο κύκλο επιδείνωσης έχει εισέλθει η ελληνική επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Όπως προκύπτει για το επόμενο εξάμηνο είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσουν τελικά 21.000 μικρές επιχειρήσεις και να χαθούν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας. Ζούμε στα χρόνια της αποεπένδυσης και στο «τρίγωνο της αβεβαιότητας» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, δίνοντας έμφαση και στις μεταναστεύσεις εταιρειών, αλλά και στην αυξητική τάση στα επαγγέλματα ... «της βαλίτσας».
  • Οι προβλέψεις που έχουν σχηματίσει οι τράπεζες της Ευρωζώνης για τα «κόκκινα» δάνειά τους είναι «εύλογες», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ για την τραπεζική εποπτεία Ντανιέλ Νουί μιλώντας στο ΕυρωΚοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η εκκαθάριση των τραπεζικών ισολογισμών (από τα κόκκινα δάνεια) θα χρειασθεί πολύ χρόνο. Με τη δήλωση αυτή η Νουί καθησύχασε τις ανησυχίες ότι η εποπτική αρχή της ΕΚΤ πιθανόν να επέβαλε υψηλότερες προβλέψεις ή ζημιές για τα κόκκινα δάνεια.

Αθλητισμός

  • Απάντηση στην FIFA έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι το Κύπελλο Ελλάδος θα συνεχιστεί μόνο αν το αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ.Κοντονής τονίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται απολύτως το αυτοδιοίκητο, αλλά «όταν πλήττονται δημόσια αγαθά, πολύτιμα για την κοινωνική ευρυθμία, τότε η επέμβαση είναι επιβεβλημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη». Τέλος, αναφέρει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται μονομερώς ν’ ανατρέψει ή έστω να μεταρρυθμίσει την από 03.03.2016 απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ενώπιoν του ΣτΕ η ασκηθείσα από την ΕΠΟ προσφυγή που σας ανέφερα.
  • Ούτε στη βραδινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας, που προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για τις φιλικές συναντήσεις με το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετείχε ο Κώστας Μανωλάς. Ο διεθνής στόπερ της Ρόμα δεν μπήκε στο πρόγραμμα του Μίχαελ Σκίμπε, καθώς γυμνάστηκε και πάλι μόνος του, αλλά μόνο για προληπτικούς λόγους.
  • «Καθοδόν» απο τη Ζυρίχη για τη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Κώστας Τάκκας, συνοδευόμενος από δύο ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσής του από την Ελβετία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο που συγκλόνισε τη FIFA. Ο κυπριακής καταγωγής, Τάκκας, υπήρξε επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νήσων Κέιμαν και «δεξί χέρι» του προέδρου Τζέφρι Γουέμπ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες στην δραματική επιχείρηση της αστυνομίας, τον περασμένο Μάιο στη Ζυρίχη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου