Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο Αλέξης σχοινοβατεί, η Δήμητρα συγγράφει, ο Πάνος στην USA μετά μουσικής , ο Μουζάλας στις σκηνές, κι ο Φίλης ανάβει κεριά

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
GREEK MINISTER OF EDUCATION NIKOS FILIS MET WITH H.E. ARCHBISHOP DEMETRIOS TODAY MARCH 22, 2016 AT THE ARCHDIOCESE HEADQUARTERS IN NY.
PHOTOS: © GANP/DIMITRIOS PANAGOS
Ηταν πράγματι μία πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, με πολλά και διάφορα έργα, λόγια, δράσεις περίεργες και πράξεις ανήκουστες. Ξεκινώντας από τις δηλώσεις του Αλέξη για τη συμφωνία με τους τοκογλύφους της Ευρώπης που φαίνεται να απόμεινε στα λόγια και στα χαρτιά, πως «αν δεν συμφωνούσαμε με τους εταίρους τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και για κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που θα μετατρέπονταν σε ‘αποθήκες ψυχών’ γι’ αυτό η συμφωνία ήταν σημαντική». Κι έτσι τώρα έχουν μπει σε «Χίλτον» κατά την αμίμητη φράση του Κουρουμπλή.
Είπε και κάτι άλλο ο Αλέξης, ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα, προσθέτοντας «δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα στη λιτότητα και κλειστά στους κατατρεγμένους ανθρώπους», προσθέτοντας ότι αν η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, τότε δεν έχει μέλλον». Μπράβο αυτό ήταν πραγματικά προφητικό.
Ηλθε ο Πάνος στην Αμερική σαν αστραπή με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με συνοδείες, μουσικές μια μπάντες, φιλιά στο αεροδρόμιο στη Φλόριδα σταυροειδώς και μετά τρούλου, εκφώνηση λογιδρίου ενθικοεμψυχωτικού, πέρασε από Ουάσιγκτον για το καλό που λέγει ο λόγος και επέστρεψε στη φτωχημένη Ελλάδα και εξακολουθεί να ψεκάζει τον Μουζάλα, βάζοντας σε δύσκολη θέση τον σύντροφο Αλέξη. Συνεντευξιαζόμενος είπε και διατράνωσε πως «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. Είναι ξεκάθαρο. Εχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας στον κ. Μουζάλα. Οχι ως πρόσωπο. Εγώ τον εκτιμώ για τη δουλειά που έχει κάνει. Από εκεί και πέρα η δήλωση που έκανε είναι πολύ βαριά». Ετσι μπράβο, υπεράνω όλων το όνομα της Μακεδονίας. Μάταια ο Αλέξης προσπάθησε να καλμάρει τον Πάνο, ο οποίος θέλει και καλά να ψεκάσει τον Μουζάλα.
Ευτυχώς που ήλθε ο υπουργός Παιδείας Φίλης ονόματι και λύθηκε επί τέλους το πρόβλημα της Ελληνικής Παιδείας εδώ. Νομίζω ότι στη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο μπήκαν οι γερές βάσεις για να προχωρήσει το θέμα. Είναι κάτι τέτοιες συναντήσεις με τις ανάλογες φωτογραφίες που με συγκινούν μέχρι δακρύων, Αδέλφια μου Ελληνες, και ανακράζω επί τέλους έπρεπε να έλθει ο κ. Φίλης για να δρομολογηθούν κάποια πράγματα. Δεν μπορούσε να μην πάει για προσκύνημα στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, ευτυχώς που φόρεσε κράνος γιατί τα πουλιά σ’ εκείνη την περιοχή δεν αστειεύονται. Στην εκδήλωση δε του Ωνασείου Κέντρου τόσο ο Φίλης όσο και ο Μπαλτάς έκαναν ενδυματολογική εμφάνιση κρεμανταλά. Και μη χειρότερα.
Μέσα σ’ όλα, να και η Μιμή με τον αέρα της συγγραφέως να δηλώνει υπέρ της δημιουργίας μιας νέας πολιτικής κίνησης, λέγουσα «μακάρι να ξαναβρεί ο λαός τον δρόμο του και να συγκροτηθεί πάλι ο πυρήνας των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια νέα πολιτική κίνηση». Τόνισε η χήρα του Ανδρέα πως «από το 1996 και μετά ζήσαμε την πλήρη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ», στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της, με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα». Ξεσπάθωσε η κοπέλα δυναμικά πως «ανέτρεψαν και ανέστρεψαν την πολιτική γραμμή του Ανδρέα. Ζήσαμε την πολιτική αχαριστία όλων των επιγόνων του και όχι μόνο. Οι Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ακύρωσαν τα πάντα». Μόλις την άκουσε η πρόεδρος Φώφη από τα ερείπια του ΧΑΣΟΚ έκανε όρκο να μην αφήσει να ξεχαστεί η κληρονομιά του Ανδρέα και κάλεσε στο τηλέφωνο τον Τσοβόλα.
Ο Καρατζαφέρης μετά των ομοϊδεατών αυτού Μπαλτάκου και ετέρων τινών ετοιμάζεται να εξαγγείλει σχέδιο ή κόμμα αν προτιμάτε για τη σωτηρία της Ελλάδος. Το ονειρεύονται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς. Από όνειρα πια να κάνουν και εξαγωγή στην Ειδομένη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου